Sandefjord gir midtbanespiller sin første proffkontrakt

(c) Sandefjord Fotball: Sander Risan

18-år gamle Sander Risan fikk sin debut i Eliteserien i sesongavslutningen mot Molde forrige sesong. Nå tar han steget opp i A-lagsstallen på fast basis.

Skal ta vare på sjansen
– Nå som kontrakten er signert føles det veldig bra. Jeg skal vise hva jeg er god for og prøve å prestere på et høyest mulig nivå. Jeg håper å få noen sjanser i OBOS-ligaen kommende sesong, og hvis jeg får sjansen skal jeg benytte den godt, sier Risan bestemt.

Les: Eliteseriens kjekkeste spiller ledig på markedet

Den tidligere Flint-spilleren kom til Sandefjord sommeren 2016, som 15-åring. – Overgangen hit ga meg mye nytt og har vært veldig lærerik. Det var en stor overgang for meg med enda mer trening og bare det å komme til en profesjonell klubb. Jeg føler jeg har håndtert det bra og fikk lov til å trene med A-laget etterhvert, forteller Tønsberg-gutten.

– Viktig for oss som klubb
Steg for steg har nå belønnet seg med hans første profesjonelle kontrakt som fotballspiller. Noe også daglig leder Espen Bugge Pettersen er stolt av. – Det er viktig for oss som klubb å få opp lokale spillere. Det er veldig gledelig at Sander som har vært i SF-systemet nå har tatt steget inn på A-laget. Det viser for andre at det er en vei det er mulig å gå, sier Bugge, og legger til:

-En vei hvor det kreves knallhard jobbing hele veien. Det å få Sander på som plass, som er Tønsberg-gutt, er veldig bra. Vi vil gjerne ha så mange spillere fra nærområdet som mulig. Inn hit til klubben for å vokse seg gode nok i klubben og etterhvert ut av klubben, avslutter Bugge.

På spørsmål om hva vi kan forvente fra Sander fremover svarer han kjapt. – Jeg har stor vilje til å vise hva jeg er god for og mine ferdigheter. Det skal dere få se utpå her, smiler han og nikker ut mot den hvitdekte gressmatta på Komplett Arena.