Arne Slot ser mot Liverpool.

Manager Arne Slot er noe så uvanlig som en godlynt og karismatisk nederlender. – Akkurat som Jürgen Klopp går han imot sin nasjons stereotyper og nettopp derfor kan det godt tenkes han passer som hånd i haske på Anfield.

45 åringen er en entisiastisk hiphopper med suksess i Eredivisie med Feyenoord. – Ikke bare fordi han er fotball-smart, men også fordi han skaper samhold, blant annet med sære innslag på treningsfeltet og i garderoben. – I så henseende minner han om Per-Mathias Høgmo som sprer glede blant sine spillere gjennom diktlesning og linjegymnastikk.

Les: Denne gangen har Bernardo Silva virkelig bestemt seg for å dra fra Manchester City

Personlig liker jeg godt han heter Slot og ikke Van ett eller annet.

The Guardian at Liverpool nå er interessert i Feyenoord manager Arne Slot og har vært i direkte kontakt med Slot om en felles fremtid.

Algemeen Dagblad skriver at Feyenoord ikke vil stå i veien for Slot, men også at klubben krever rundt ti millioner euro i kompensasjon.

På søndag ledet Slot Feyenoord til seier i KNVB Cup – hans andre trofé med den nederlandske klubben.

Er fotballsmart og fleksibel!

Slot har tidligere laget sin Eredivisie-tittelseier i sesongen 2022/23 og ble koblet til Chelsea og Tottenham i fjor sommer.

Den tidligere AZ Alkmaar-sjefen bruker vanligvis en 4-2-3-1-formasjon, men har vært kjent for å endre sin taktiske tilnærming avhengig av motstanden. Stilen hans ble tidligere beskrevet for i som «høyenergisk angrepsfotball i en 4-3-3 eller 4-2-3-1 med to dyptliggende midtbanespillere og en avhengighet av kantspillere for å skape sjanser».

Slots fleksibilitet ble fremhevet av Coaches’ Voice, som forklarte: «Hos Feyenoord har Slot brukt mer variasjon i frontlinjen når han presser. Til tross for å sette opp i samme 4-2-3-1-form, har han til tider inkludert en ekstra spiller, presser høyt med en tre foran – både mann for mann mot en bakre treer eller mot en bakre fire.»

Skulle han ta ansvar på Anfield, vil Slot sannsynligvis bruke taktikken sin med en dobbel pivot på midtbanen, og spille foran en bakre fire med angripende bakspillere.

Alisson ville nesten helt sikkert beholde sin plass i mål, mens Liverpools rekordstore backduo Andy Robertson og Trent Alexander-Arnold sannsynligvis starter på flankene.

Les: Ukas viktigste signatur på plass i Premier League!

Reds-kaptein Virgil van Dijk ville starte i midtforsvaret, muligens sammen med Ibrahima Konate.

Alexis Mac Allister, uten tvil klubbens sesongens spiller, ville starte som en av de to holdende midtbanespillerne – potensielt sammen med en ny nr. 6-signering – Mats Wieffer.

Den allsidige nederlenderen har tidligere vært knyttet til Liverpool og kan være et potensielt kupp, etter å ha scoret seks mål på 42 kamper for Feyenoord denne sesongen.

I 4-2-3-1-formasjonen ville Dominik Szoboszlai bli skjøvet frem til nummer 10-rollen.

Cody Gakpo kan fordel over Luis Diaz på venstresiden, gitt Slots kjennskap til ham fra tiden mot hverandre i Eredivisie, mens Salah sannsynligvis vil spille til høyre hvis han fortsatt er på Anfield neste sesong.

Darwin Nunez kan få fordel over skadeutsatt Diogo Jota foran, selv om Slot kan se ut til å signere en mer pålitelig spiss hvis han blir med – med Feyenoord-spissen Santiago Gimenez allerede på Merseyside-klubbens radar.

Tidligere har Liverpool hovedsakelig vært knyttet til Bayer Leverkusen-trener Xabi Alonso, som blir hos de regjerende tyske ligamesterne, samt Sporting-trener Ruben Amorim, med The Athletic som rapporterer at det er en usannsynlig løsning. Ifølge The Guardian holder Liverpool i mellomtiden fortsatt øye med Amorim, som også har blitt koblet til West Ham, og Brighton & Hove Albions Roberto De Zerbi.