Emiliano Martinez trodde han hadde dummet seg ut. (foto: Aston Villa)

Forvirringen var total da Emiliano Martinez fikk sitt andre gule kort i straffesparkkonkurransen mellom Aston Villa og Lille i Conference League-kvartifnalen. Den argentinske verdensmesteren er en mester til å bruke alle virkemidler for å psyke ut motstanderne, denne gangen skulle det koste. Da dommeren vinket Martinez med videre etter andre gule kort, var selv Villa-keeperen overrasket.

To gule kort gir rødt og ut av banen. Mange fotballentusiaster fikk denne kvelden bekjentskap med en en regel ikke så mange har fått med seg.

LES: Prioriterer Alexander Isak selv om det koster skjorta

Gule kort fra ordinær spilletid og forlengelse annulleres når det går til straffekonk.

-Advarsler fra kampen overføres ikke til straffesparkkonkurransen, men spillere som har fått rødt kort i løpet av kampen kan ikke delta i straffesparkkonkurransen. Spillere, innbyttere og trenere kan få både gule og røde kort under straffesparkkonkurransen, skriver Sky Sports.

ENGELSKE KLUBBER: Hector Bellerins engelske klubb ryker ut av divisjonssystemet

Keeper Martinez var avgjørende for Aston Villas avansement, litt spesielt er at den eneste Premier League-klubbene som er videre til semifinale i Europa måtte ty til en sær regel, selv Martinez ikke hadde fått med seg.

Alt du trenger å vite: Aston Villa – Bournemouth