Eliteseriens kjekkeste spiller ledig på markedet

I og med at Jonas Rønningen trolig ikke spiller i Eliteserien neste år er det motorvei til kjekkeste-tittelen for Stabæk spiller Daniel Granli
Top Article ad

Noe av det kjipeste som kan skje en fotballspiller som er på utgående kontrakt er skadene kommer. – Det betyr ofte at klubben toer sine henter og ønsker lykke til videre. 

Det er tilfelle for Jonas Rønningen som er ferdig etter fem år i Kristiansund. Når skadene kom holdt det ikke å være kåret til Eliteserien kjekkeste spiller.

Les: Morten Thorsby til toppklubb i Serie A!

Eliteseriens kjekkeste: Jonas Rønningen

I sommer ble Kristiansund Ballklubbs Jonas Rønningen kåret til Eliteseriens kjekkeste spiller, men påvirker det spilletiden? Klubbhuset undersøkte blant annet det.

Publisert av Eurosport Tirsdag 19. september 2017

«Ønsker å fortsette med fotball på så høyt nivå som mulig»

«Jeg har vært i dialog med klubben en stund og har uttrykt ønske om å fortsette med KBK. Og når de har avventet litt, så har jeg på en måte skjønt det. Men jeg fikk ikke endelig beskjed før rett over nyttår», forteller Rønningen til Eurosport

Rønningen spilte de to første seriekampene i Eliteserien, men klarte å pådra seg en strekkskade i en treningskamp. – Det var det og først mot slutten av sesongen ble han byttet inn i kampene mot Vålerenga og Sandefjord. Han tror det store skadeavbrekket er noe av grunnen til at det ikke ble ny kontrakt.

«Det er vel litt forskjellige grunner. Blant annet hadde jeg en trøblete sesong med skader og så var det en økonomisk situasjon på hvordan de ville sette opp spillerstallen og jeg var ikke prioritert der. Sånn er det noen ganger, men det er selvfølgelig kjipt for meg»

Sportslig leder i KBK, Kenneth A. Leren, sa til Tidens Krav, som først omtalte saken, at de ikke kom til å tilby han ny kontrakt.

Rønningen forteller videre at han ønsket å fortsette i klubben hvis han hadde fått muligheten.

– Ja, jeg kjente på det at siden jeg hadde et trøblete år i fjor, så ville jeg revansjere og vise at det er ikke sånn jeg ønsker at det skal være. Jeg har stort sett ikke slitt så mye med skader, men i fjor så ble nesten hele sesongen ødelagt.

– Det er kjipt at det skal ende med det, for jeg har vært i klubben i fem år og trivdes veldig godt, legger han til.

Han gjennomgikk en operasjon for fem uker siden og er nå under opptrening. Nå starter jobben med å finne seg en ny klubb for 28-åringen.

«Jeg har ikke gjort meg opp så veldig mange tanker om det enda, men jeg ønsker å fortsette med fotballen på så høyt nivå som mulig»

Vi ønsker lykke til å klubbjakten og og tror at OBOS-Ligaen er så høyt som det vil være mulig å komme nå.  Vi er overbevist om at Jonas Rønningen er vesentlig bedre trent enn sin komiker navnebror.