Nils Arne Eggen forklarer "godfoten"

En bauta innen norsk fotball er død. Nils Arne sovnet natt til onsdag stille inn med sin nærmeste familie ved sin side.

Det var med sorg Rosenborg i dag mottok budskapet om at klubbens aller største legende er død, klubben som var det meste av hans liv har lagt ut en kondolanseprotokoll.

Det kommer inn kondolanser fra fjern og nær, vi har plukket ut noen få.

«Det var med sorg Rosenborg i dag mottok budskapet om at klubbens aller største legende er død».

Nils Arne Eggen var ikke bare med på å heve Rosenborg, men han var som Norges beste trener med på å løfte det generelle nivået, spillere ut i verden og Norges anseelse ute som fotballnasjon. Fra 1960 tallet var han med å bygge opp til det Rosenborg er i dag. – Først som spiller, deretter som trener. Fra 1988 ledet han klubben helt til 2002, kun avbrutt av et lite «sabbatsår» i 1998.

Nils Arne Eggen var sprudlende full av ideer og engasjement for det som foregikk på banen og blant spillere og fans. Alltid tilstede og noen ganer gikk det ikke som han ønsket, et sitat i den anledning blir sittende til evig tid: «There is hope in a hanging snore»

Imponerende resultater.

Eggen vant med Rosenborg serien 13 ganger og deltok i Champions League åtte ganger. Høydepunktet kom våren 1997, da Rosenborg var i kvartfinalen og dermed én av bare åtte gjenværende lag i Europas gjeveste klubbturnering, imponerende for et lag som befinner seg nesten på Nordpolen.

Et kjennetegn på Nils Arne Eggen var hans ukuelige optimisme. De siste årene har han vært plaget av sykdom, som blant annet til slutt medførte amputasjon av beina. – Til VG i et intervju i 2021 klarte han å se positivt på selv det: «Det er ikke alle som for lov til å lære å gå to ganger».

Hvil i fred, vi savner deg alle sammen.