Iiiiisak! (foto: newcastle, twitter)

Arsenal som siden Mikel Arteta overtok som manager i 2019 har blitt en av verdens sterkeste fotballklubber igjen, er naturlig nok svært tiltrekkende for spillere som vil opp og frem.

Arsenal spiller i Champions League neste sesong, etter gårsdagens 5 – 0 overkjøring av Chelsea på Emirates (Hvor Martin Ødegaard var fantastisk med to assisst) leder Arsenal Premier League med 77.poeng. Tottenham på 5.plass ligger hele 17.poeng bak.

Les: Den norske spissen Mushaga Bakenga har ikke bare godord å komme med om Nicklas Bendtner

Arsenal er svært interessert i å hente Alexander Isak fra Newcastle og nå kommer The Magpies med et kraftig motsvar.

TalkSPORT melder at Newcastle tar sikte på å reforhandle Alexander Isaks kontrakt for å avverge interessen fra en bråte med klubber. Isak er blant en rekke Newcastle-stjerner som har klausuler i kontrakten som reduserer lønnen deres hvis de ikke kvalifiserer seg til Champions League.

Isak har vært Magpies’ enestående spiller denne sesongen, men det kommer til å koste nå som det rimelig klart det ikke blir Champions League-fotball på Newcastle.

Svensken sin nåværende avtale utløper sommeren 2028, men spekulasjonene har intensivert over denne fremtiden etter en fantastisk sesong for Eddie Howes lag. Klausulen ble satt inn i kontrakten til Newcastles spillere av tidligere sportsdirektør Dan Ashworth, som har permisjon i hagearbeid før en overgang til Manchester United.

Isak er en av spillerne som er rammet og kan miste opptil 20 prosent av lønnen. – Men Newcastle er klar til å knuse sparegrisen og komme med en ny avtale som vil vise en dramatisk øning i lønningene og gå forbi den som tjener best i klubben Bruno Guimaraes.

Barcelona og Arsenal har begge blitt koblet til Alexander Isak med Champions League-fotball på tilbud som en del av deres forhandlingskort.

Les: Liverpool skifter fokus! Har funnet en karismatisk hiphopper som må kjøpes fri

Begge lag trenger en spiss, og Barca er angivelig klar til å skille seg fra 35 år gamle Robert Lewandowski, mens Gunners kan se til å tjene penger på Gabriel Jesus som bare har scoret fire ligamål denne sesongen.

Magpies er motvillige til å skille seg fra 24-åringen. De verdsetter spissen til rundt 110 millioner euro.