Dele Alli

En nær forestående Manchester City-overgang kan angivelig bane vei for at Dele Alli får en ny sjanse til å komme tilbake på toppnivå. – Hans første Premier League klubb, Tottenham, tillot Dele å uttrykke sine naturlige talenter på den store scenen. Han flyttet fra, på den tiden, League One MK Dons i 2015, og et år senere hadde han 10 Premier League-mål og ni assists.

I sine 269 Tottenham kamper scoret Dele 67 mål og ga 59 assist, og var en god stund en av de mest spennende offensive midtbanespillerne i England. Men skjedde det noe og han havnet på benken, derfra har det bare gått nedover.

Les: Diego Simeone satte ned foten for gigantsalg av spiller Atletico Madrid kjøpte billig

Den engelske landslagsspilleren med 37 landskamper flyttet til Everton, hvor han har spilt bare 13 kamper siden januar 2022, og har også hatt et mislykket lån til Besiktas.

Problemer utenfor banen har også preget karrieren hans. Det virker usansynlig at Everton kommer til å forlenge hans kontrakt som går ut til sommeren, men det er faktisk blitt rapportert at de har lyst til å fornye den.

Everton som har hatt en elendig sesong med poengtrekk og fare for nedrykk ser ut til å ha berget plassen etter gårsdagens 2 – 0 seier på Goodison Park over Nottingham Forest. (Det er nå 5.poeng ned til Luton Town på nedrykksplass)

Men et Premier League-opphold kan angivelig være på kortene for Dele andre steder.

Manchester City går med alle resurser inn for å hente West Ham spiller Lucas Paqueta. Flere rapporter i det siste har antydet at de fortsatt vil ha ham nå som han nærmer seg slutten av etterforskning for ulovlig spillaktivitet, og kan trukke på avtrekkeren så snart han er fri for det.

Hvis han forlater, vil en signering på offensiv midtbanespillervære nødvendig for Hammers. Football.london skriver at Dele Alli er en de ser på for å erstatte Paqueta. – God business nesten en miliard inn for Lucas Paqueta fra Mancheser City og kroner null i en overgang for Dele Alli. Hvis den han kan finne tilbake til formen igjen.

De nevner det faktum at hans nåværende avtale er satt til å utløpe snart som en grunn til at klubbene vil se på ham for å gi ham en ny sjanse.

West Ham ligger for øyeblikket på åttende plass i Premier League, og hvis Toffees forblir i toppklassen eller ikke, vil Hammers være i en bedre posisjon enn dem, slik de har hatt en tendens til å være de siste sesongene.

Som sådan ville Dele spille med bedre spillere på London stadion, og det kan hjelpe ham å komme tilbake på sporet.

Les: Rio Ferdinand mener Manchester City mål er bedre enn Martin Ødegaard