Zidane. (foto: Real Madrid)

Denne uken har Julian Nagelsmann vært i fokus. Da 36-åringen på fredag droppet tilbud om retur til Bayern München og forlenget med det tyske fotballforbundet, har det vært høy aktivitet i München. Ikke mange timene etter meldte Mundo Deportivo at Bayern og Zidane så og si var enige om avtale. En usannsynlig signering var på vei for Zidane. Så ble «Zizou» sterkt linket til Manchester United. Så hva skjer? Språkevnene til Zidane kommer til å få en betydning.

Zidane konverserer på spansk og italiensk i tillegg til fransk, så det er ikke noe å si på språkkunnskapene til den tidligere Real Madrid-manageren. Utfordringen er når franskmannen nå peiler seg inn mot en av storjobbene i Bundesliga eller Premier League. Tysk kan Zidane garantert ikke, engelsken er noe han har styrt unna i alt som er av intervjuer.

LES: Rio Ferdinand mener Manchester City mål er bedre enn Martin Ødegaard

Bayern München har tradisjonelt hatt trenere (med unntak) som behersker tysk, men på spørsmål fra tyske journalister, prøver sportsdirektøren å vise døra er bredere når det skal hentes ny trener i sommer.

-Jeg har ikke sagt at en ny trener skal prate tysk, begynner Max Eberl ifølge tyske Sky Sports.

Men?

-Men han skal kunne prate engelsk, fortsetter sportsdirektøren.

Som da får det uunngåelige oppfølgingsspørsmål i «disse Zidane-tider» om franskmannen kan gjøre seg forstått på engelsk.

-Jeg vet ikke om han prater engelsk, svarer Eberl tørt.

F7: Real Madrid-stjerne kunngjør sjokkbeslutning om å forlate klubben dager etter å ha slått Man City

Da er vi tilbake til spørsmål om Zidane har brukt tiden siden 2021 til å gjøre seg forstått på språket han har ignorert gjennom hele karrieren.