Cole Palmer viser Mudryk hvordan det skal gjøres.(foto: Chelsea)

Det er to spillere som Pep Guardiola angret på at han ikke benyttet seg mere av mens han kunne. – Eks Leeds stjerne Kalvin Phillips som har mistet all selvtillit og nå fortsetter å underlevere på lån hos West Ham og Cole Palmer som har hatt nøytaktig motsatt effekt etter å ha forlatt Etihad.

Mange var overrasket over at Cole Palmer etter 13 år i klubben ble solgt, han var allerde da på de fleste lister over balløyas største talenter.

Les: Manchester City har en etterfølger som minner dem om Pep Guardiola på hånden

Nå kommer årsaken til at Manchester City bestemte seg for å selge Cole Palmer opp i dagen. – Han har bare blitt bedre og bedre i Chelsea og er nå toppscorer i Premier League sammen med sin tidligere lagkamerat Erling Braut Haaland med 20 mål.

Cole Palmer var utvilsomt sist sommers mest vellykkede signatur. Den unge angriperen har mer enn tilbakebetalt prislappen på 47 millioner euro etter å ha scoret 25 mål og gitt 13 assists i alle konkurranser denne sesongen.

Palmer møter sitt tidligere lag på Wembley Stadium senere i dag i semifinalen i FA-cupen. – Sjansen er stor for at Palmer kan være avgjørende for at Chelsea og ikke City går videre til finalen. – På onsdag røk Manchester City ut av Champions League etter å ha tapt kvarfinaler mot Real Madrid på straffespark.

Cole Palmer ble en viktig spiller på Mancheste City sitt førstelag i seosngen 2021/22, men i den påfølgende sesongen havnet han bak Bernardo Silva og Riyad Mahrez i høyresiden. – Lite spilletid var frustrende for Palmer som ble lovet mer spilletid etter at Mahrez bestemte seg for å bli ekstra rik med å spille ørkenfotball i Saudi-Arabia, men på det tidspunktet hadde unggutten lei av benkesliting allerede bestemt seg for å gå videre.

Pep Guardiola så at i likhet med Kalvin Phillips var Palmers selvtillit betydelig svekket. Frem mot sist sommer vurderte Manchester City i følge The Athletic å låne han ut. – Kroppsspråket snakket sitt høyt og tydelig at det var en «slagen mann»

En teori var at Palmer var deppa over at Guardiolas assistent Juanma Lillo forlot klubben i 2022 Det var Lillo som hadde hovedansvaret for hans utvikling.

City planla å sende Palmer ut på lån i et forsøk på å forbedre selvtilliten hans og hjelpe ham med å gjenoppdage gnisten, noe han tydeligvis har klart å gjøre i Chelsea.

Guardiola har alltid understreket viktigheten av kroppsspråk, så det er forståelig hvorfor City ønsket å låne ut Palmer.

Det er også fornuftig hvorfor Palmer spilte bare 850 minutter med fotball forrige sesong – Bernardo og Mahrez var i bedre form – og hvorfor de aksepterte et tilbud fra en Premier League-rival for en spiller som hadde bestemt seg for å forlate.

Les: Fredagens signering kan koste Liverpool deres toppkandidat til trenerjobben

Men med fordelen av etterpåklokskap, kan Guardiola og City komme til å angre på hvordan Palmers City-historie endte.