Vi er alle klart over at det er mye penger i fotball, men prisen TV rettigheter fortsetter å sjokkere. De nye avtale som sikres øker inntekter til Premier League med 1 milliard euro i løpet av de enste tre årene.

Premier League får et gigantisk økonomisk løft, ettersom ligaen er nær ved å sikre en samlet avtale på 11,6 milliarder euro for sine TV-rettigheter for perioden mellom 2022 og 2025 til innenlandske og utenlandske leverandører.

Les: Tror vi snart har to norske Premier League managere!

Dette beløpet vil bli fordelt på de 20 Premier League-klubbene. – Og regningen er det du som i siste instans betaler!.

Daily Mail kan heftige budkriger mellom tilbydere i land som USA og Australia sørge for en heftig boost i inntektene.

Disney, WarnerMedia og CBS konkurrerer mot NBC i USA, mens nåværende eier Optus står overfor en fireveis budkamp med Stan Sport, Paramount+ og Amazon i Australia.

Det sies at beIN vil opprettholde TV-rettighetene i Midtøsten i bytte mot 450 millioner euro, mens Canal+ også har fornyet avtalen for 300 millioner euro for å vise kamper i Frankrike, Slovakia og Tsjekkia. Det er også inngått avtaler med kringkastere i Italia (Sky Italia), Portugal (ELEVEN Sports), Belgia (Telenet), Tyskland (Sky Deutschland) og Spania (DAZN).

Sky Sports, BT, Amazon og BBC bruker 5,8 milliarder euro for å sikre Premier League TV-rettigheter i Storbritannia.

Nordic Entertainment Group (NENT) har kjøpt rettighetene til å vise Premier League i Sverige, Danmark og Finland i bytte for 2,8 milliarder euro frem til 2028, og de har også kjøpt en egen seksårspakke for å sende kamper i Nederland, Polen, Estland, Litauen og Latvia.

Les: Xavi starter opprydningen med Ousmane Dembélé