(foto: liverpool, twitter)

De som forventet at første kamp mellom Liverpool og Atletico Madrid siden 2020 skulle bli en fotballeksplosjon fikk rett. Det smalt skikkelig til med alt fotballdiggere ber om. For Liverpool-supporterne ble det i tillegg en ekstremt befriende 2-3 seier.

Kampen hadde absolutt alt. Liverpool valgte trioen Mané, Salah og Firmino som spydspiss, mens Atletico lot Luis Suarez starte på benken og pisket frem Joao Felix og Antoine Griezmann.

Les: Liverpool-keeper i tenkeboksen

Salah gjorde jobben på egenhånd etter bare åtte minutter. Noen hurtige trekk på kanten av Atletico-feltet og smekk inn i det lange hjørnet: 0-1. Naby Keita fulgte opp fem minutter senere med en praktskudd: 0-2.

Så var det Antoine Griezmann sin tur til å vise hvorfor han var hentet tilbake til Metropolitana: To scoringer (20., 34. minutter)

Atletico Madrid-supporterne fikk igjen stemmen og hoiet spillerne sine inn til pause.

Les på Tysk fotball: Bayern München mangler to mot Benfica

Hvis første omgang var underholdende, så ble det ikke mindre action etter pausen. De store scoringene uteble, men tomålsscorer Griezmann dro på seg direkte rødt etter 52 minutter: Full fart inn i en duell med et karateinspirert spark, som heldigvis bare sneiet hodet til Firmino.

Mo Salah beholdt derimot roen da han ble lagt ned av Mario Hermoso i feltet, og satte selv inn straffen til 2-3 og Liverpool seier.

Liverpool sikret dermed den tredje CL-seieren på rad. Nå er det åpne såret fra forrige møte mot Atletico endelig helet.

Les: PSG-eierne fikk rett