Martin Ødegaard hadde en god tid hos Vitesse (foto: Arsenal,)

For oss var det hos Vitesse det startet på utleie for Martin Ødegaard. Midbanespilleren hadde tatt steg hele veien, men i 2018/19-sesongen på utleie fra Real Madrid tok den norske landslagspilleren noen byks som ble hyllet av nederlandsk media. Det var der vi begynte å se de briljante og kreative trekkene og scoringene til Arsenal-kapteinen. Da må det være trist å se Vitesse ta steget ned fra Eredivisie for første gang på 35 år.

Det nederlandske fotballforbundet melder på fredag Vitesse idømmes en straff på 18 poengs trekk for manglende overholdelse av lisensreglene. Dette har kommet frem etter en større etterforskningen av klubben.

LES: Går mot spektakulær Zidane-signering

Med minus 18 poeng kan ikke Vitesse lenger redde plassen i øverste divisjon og starter neste sesong for første gang på 35 år i andredivisjon. Klubben aksepterer straffen og er tydelig klar for å rydde opp.

-Selv om dette er en mørk dag for alle som bryr seg om Vitesse, er dette den harde virkeligheten. En slik straff var uunngåelig, sier Edwin Reijntjes, midlertidig direktør i Vitesse, til klubbens hjemmeside.

ENGELSKE KLUBBER: Hector Bellerins engelske klubb ryker ut av divisjonssystemet