Ronald Araujo

Salgslisten til Barcelona foran neste sesong har først blitt større etter La Liga sitt lønnstak ble kjent og kortere igjen etter suksess i Champions League (kvartfinalen gir over 100 millioner euro i ekstrainntekter) og signaler om at modernisering og utvidelse av Camp Nou er i rute.

Begge deler gir øke inntekter og vil føre til ønkning av lønnstaket som La Liga har satt. De pågående økonomiske problemer er ikke borte, men presset er noe mindre. Barcelona bli tvunget til å gjøre betydelige salg i løpet av sommerens overgangsvindu, men ikke lenger selge for 200 millioner euro mer enn budsjettert, men 100 millioner euro mer.

Les: Rio Ferdinand mener Manchester City mål er bedre enn Martin Ødegaard

Slike som Jules Konde, Raphinha og Frenkie de Jong har blitt tippet for mulige avganger, men på dette stadiet ser det ut til at den mest sannsynlige kandidaten til å dra er Ronald Araujo. – Dette kommer etter at manager Xavi Hernandez har økt sitt engasjement om hva som skjer etter sesongen uten at han har bekreftet han blir med videre. – Enda!.

Den uruguayanske forsvareren avslørte tidligere denne uken at han for øyeblikket er i foreløpige kontraktsforhandlinger med Barcelona, selv om det ser ut til at de bak kulissene nå kan jobbe mot et mulig salg

Sport skriver er Barcelona åpne for å selge Araujo i sommer, forutsatt at et akseptabelt tilbud kommer. Hans røde kort mot Paris Saint-Germain på tirsdag, som delvis førte til klubbens exit fra Champions League, har ført til tvil om kontinuiteten hans, og nå anses han ikke lenger for å være urørlig.

Transfermarkt mener verdien til Ronald Araujo er 70 millioner euro.

Araujo har blitt koblet til slike som Bayern München og Manchester United i løpet av sesongen, og agenten hans skal ha hatt samtaler med Bundesliga-gigantene de siste ukene. Situasjonen hans i Barcelona vil absolutt være en å følge i de kommende månedene.

Les: Mesut Özil tipser Real Madrid-talent om å følge sporet til Martin Ødegaard