(c) Bilde: Ull/Kisa: Vegard Kongsro

20-åringen kommer fra Porsgrunn og senest Pors Grenland, hvor han returnerte etter å ha vært utlånt et halvår til Odd i fjor høst. Der trente han fast med A-laget, og var en viktig bidragsyter for Odd 2, som til slutt berget plassen i en knalltøff 2. divisjon.

I januar trente Kongsro med Ull/Kisa, og i etterkant av den perioden har det vært jobbet med å få den venstrebeinte backen, som også kan bekle en midtstopperrolle, klar.

Kongsro har kun hatt amatørstatus hos Pors Grenland og Odd, og det har derfor pågått diskusjoner rundt utdanningskompensasjonen som foreligger i det en spiller under 23 år inngår sin aller første proffkontrakt.

Les: Nok en spesiell dag for Nicklas Bendtner

Til slutt ble man enige med både de klubbene, samt Kongsros barndomsklubber Herøya og Eidanger, og torsdag ble han dermed Ull/Kisa-spiller etter en god prosess med de fire klubbene.

– Dette gleder jeg meg veldig til. Jeg fikk et strålende inntrykk av Ull/Kisa da jeg var her på besøk, og klubben har blitt lagt merke til med måten de har utviklet spillere på, sier Kongsro, som går rett inn i troppen mot Elverum og blir med til Marbella kommende uke.

Kongsro har også vært i Odd-systemet før fjorårets utlån fra Pors, og har spilt med Eric Kitolano i Skien. Han har også to landskamper for Norge G18 tilbake i 2016.

– Vi har lyktes svært godt med å finne spillere som har utviklet seg videre i Ull/Kisa, og tror Vegard har en del av de forutsetningene som skal til. Samtidig må han få tid til å vokse seg inn i troppen vår, sier Ull/Kisa-trener Trond Fredriksen.

– Han har primært spilt på den venstre backen, men har også en del egenskaper som kan passe i en midtstopperrolle. Dette blir en veldig fin tilvekst, tilføyer treneren.