Dieter Hecking

I år skal du være forsiktig med å le i nærheten av en Hamburger SV supporter. – På lørdag klarte den tidligere storklubben akkurat ikke å komme tilbake til Bundesliga og tiden ikke inne for en spøk.

Nå prøver de seg med en samling i bunn, samtidig som tyske fotballeksperter er overbevist klubben kommer til å fortsette å tape nok fotballkamper neste sesong til at de blir værende på nest øverste nivå.

Les: Vil hente tilbake Declan Rice

Det er den tysk-senegalesiske fotballtreneren Daniel Thisies som har fått det ærefulle oppdraget å bringe Hamburger SV tilbake i Bundesliga.

HSV har signert en toårskontrakt med den 45 år gamle treneren.

Han erstatter Dieter Hecking, som lørdag fikk sparken. Hans siste kamp i spissen for det nordtyske laget endte i en katastrofe da HSV brøt fullstendig sammen, og tapte 1-5 hjemme mot Sandhausen.

Hadde de bare spilt uavgjort, ville de sikret seg to sluttspillkamper og hatt en mulighet til å bli Bundesliga.

Daniel Thioner, bytter fra ligakonkurrent VfL Osnabrück, som han har hatt ansvaret for siden 2017. Han har ingen annen trenerfaring på toppnivå, og som aktiv spiller spilte han kun mindre tyske klubber og aldri i Bundesliga.

«For meg er jobben i HSV en stor utfordring og jeg vil gå til den med hardt arbeid og hjerte», sier han til klubbens hjemmeside.

«Alle vet at HSV vil tilbake til Bundesliga. Men å snakke om det hjelper ikke. Jeg vil jobbe hardt med resten av laget for å sikre at alle spillerne utvikler seg og at vi lykkes på banen».

Etter lørdagens farvel med Dieter Hecking, sa den nå tidligere HSV-treneren til Hamburger Morgenpost at utfordringen for HSV er at klubbens økonomi er under press.

«Det er ikke penger til nye spillere, og profilene spille som har forlatt klubben de siste årene eller gjør det over sommeren kan vanskelig erstattes, påpekte Hecking, ifølge dpa.