Saka og Martin Ødegaard gjorde jobben også mot Tottenham. (foto: Arsenal)

Ett poeng foran Manchester City i Premier League. Da er vi her igjen. Forrige sesong endte det med Premier League-tittel til Haaland og gjengen med 5 poengs avstand til Arsenal. Nå ligger The Gunners ett poeng foran City med tre kamper igjen, men Manchester-klubben har denne ene kampen færre spilt, som kan avgjøre i siste runde. Arsenal må dra inn tre poeng i samtlige kamper, neste PL-kamp blir helt spesiell.

Det finnes ingen lette kamper i verdens tøffeste liga, men tidligere sesonger ble Bournemouth regnet som en «enklere motstander». Forrige sesong endte det med fem poeng over nedrykksstreken, men denne sesongen har Bournemouth samlet en gjeng med spillere og en trener som på lørdag skrev klubbhistorie.

LES: «Liverpool signerer en Erik ten Hag i forkledning»

Etter en briljant 3-0 seier mot Brighton, klatret The Cherries opp til 48 poeng på Premier League-tabellen. Poengrekorden for klubben i øverste divisjon var 46 poeng tilbake i 2016/17-sesongen. Nå har Andoni Iraola ledet Bournemouth forbi dette, med tre kamper igjen av sesongen.

Forsvarsspiller Adam Smith forteller det er alt annet enn tilfeldig.

-Det er den mest talentfulle spillergruppen vi har hatt på mange år. Det er et utmerket resultat, og vi hadde som mål å slå poengene våre fra forrige gang, så det er fantastisk. Vi har enormt mye fart foran, og vi er et dynamisk team. Det er slik vi spiller og det skaper problemer for motstanderne, sier Bournemouth-spilleren til Sky Sports.

ENGELSKE KLUBBER: Tror Liverpool signerer en Erik ten Hag i forkledning

I september valset Arsenal over Bournemouth med 0-4 seier, men på lørdag venter et Bournemouth som har fått fart på lagmaskinen, perfekt timet til sesongavslutningen. Martin Ødegaard og Arsenal møter en motstander som er så stinne av selvtillit etter å skapt klubbhistorie, 3-0 seier mot genierklærte Roberto de Zerbi og Brighton sier alt om overraskelsen som kan vente Arsenal i neste kamp.

De to siste kampene er mot Manchester United og Everton.

Alt du trenger å vite: Arsenal – Bournemouth