Hadde en plan for Nelsson. (foto: fck, twitter)

Flere fotballeksperter mener det er naturlig at Norges Fotballforbund går i dialog med Ståle Solbakken selv om Lars Lagerbäck er fredet som landslagssjef.

– Han må kontaktes asap (så fort som mulig), sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen til VG.

Men det kommer ikke NFF til å gjøre, i hvert fall ikke nå.

– Har ingen kommentar til disse spørsmålene ut over uttalelser vi ga fredag. Vi har nå fullt fokus på de viktige kampene søndag (Romania) og onsdag (Nord-Irland) og senere i november. Noe annet er ikke tema, skriver NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt i en SMS til Sporten.com.

Åpnet for avslutning

Etter at drømmen om EM-sluttspill brast da Norge tapte 1-2 for Serbia på Ullevaal torsdag, åpnet Lagerbäck for å tre til side. NFF var raskt ute med å slå fast at det ikke er en ønsket utgang på det som akkurat nå minner om en krise for det norske landslaget.

Lørdag kom så sjokkbeskjeden om at Ståle Solbakken har fått sparken som manager for FC København etter en svak sesongåpning. Dermed var spekulasjonene fort i gang om Solbakkens eventuelle kobling til det norske landslaget til tross for at svenske Lagerbäck tilsynelatende sitter trygt.

Førstevalg


Stål Solbakken ble ansatt som norsk landslagssjef i 2012, men trakk seg for å bli trener for Köln. Også i 2017, da Lagerbäck endte opp med å bli ansatt, var Ståle Solbakken NFFs førstevalg. Men så takket han nei etter en tilbud fra den tyske storklubben 1.FC Köln.


– Dette legger et ytterligere press på Lagerbäck. Hvis han gjør det dårlig i de neste kampene, vil Solbakken være en soleklar kandidat til å overta jobben. Jeg tipper de ringer ham ganske fort for å sondere mulighetene, mener NRK-ekspert Morten Morisbak Skjønsberg, som likevel mener at Lagerbäck bør fortsette som norsk landslagssjef i tiden framover.

Ekspertkollega Carl-Erik Torp er enig med Skjønsberg i vurderingen av Solbakken.

– Han er en mann det er snakket om lenge, som forbundet og veldig mange i Norge ønsker seg. Da er det naturlig å gå i en samtale med ham for å høre hva han tenker, og jeg forventer det også, sier fotballeksperten til Sporten.com.

– Det er ikke min jobb å svare på. Forbundet må gjøre den vurderingen den dagen jeg gir meg. Om de vil rådføre seg med meg, stiller jeg selvsagt opp. Men det tar jeg med fotballforbundet, ikke med dere, sa svensken.

Landslagssjefen fastslo at han er motivert for de fire gjenstående kampene i Uefas nasjonsliga, og han virket litt irritert over at hans rolle er blitt et så stort tema i mediene.

– Motivasjonen min er lik som den var i forgårs. Jeg synes dere skal droppe den diskusjonen der. Hva jeg gjør eller ikke gjør, er ikke så interessant. Det viktige er disse kommende kampene og at landslaget har framgang.