Portugal ble et nummer for stor for U21-landslaget. Foto: @NFF_info

Portugal åpnet best og tok ledelsen 2-0 før Norge kjempet seg tilbake i kampen, men det endte med et 4-1 tap for unguttene.

Hjemmelaget startet kampen best i Portugal og tok ledelsen etter seks minutter. Etter et drøyt kvarter økte portugiserne til 2-0 da Pedro Neto ble tomålscorer. Norge løftet seg etter den tøffe starten og kjempet seg inn igjen i kampen.

-Det er en tøff start på kampen. Vi blir straffa på dette nivået når vi møter så gode spillere. De straffer oss veldig hardt i starten og vi ser vi må være på stasjonen når toget går, sier landslagstrener Leif Gunnar Smerud.

Wolwehampton-spilleren Pedro Neto gjorde kampens to første mål og var banens beste spiller.

– Neto hadde en veldig god kamp og herjet tidvis, sier Smerud.

Norge løftet seg

Etter at Portugal hadde vært veldig gode det første kvarteret løftet Norge seg og kjempet seg tilbake i kampen igjen. Norge var periodevis det beste laget og skapte flere muligheter.

LES: Lagerbäck: Det norske fotballandslaget mangler erfaring

– Det er en god moral i laget som vi viser frem når vi kjemper oss tilbake. Vi har mange nye i troppen og i laget så det tar litt tid før vi kommer i gang skikkelig. Det ønsket vi ikke, men det ble slik i dag, sier landslagstreneren.

Etter en times spill var Strand Larsen nære ved å bli tomålsscorer etter et flott gjennomspill av Bohinen. Han fikk ballen over keeper, men lobben ble løpt opp av en forsvarer.

– Jørgen er gjennom på en stor sjanse på 2-1. Blir det 2-2 er det en åpen kamp igjen.

Istedenfor var det Portugal som fikk ballen i mål ti minutter senere da Ferreira økte til 3-1 for hjemmelaget.

– Vi visste uavgjort ikke ville holde så vi måtte gamble noe. Derfra og ut er det vanskelig. Det er en del positive ting å ta med seg, men det var ikke godt nok i dag mot et godt lag. Skal vi konkurrere mot lag som dette må vi levere gode prestasjoner og være effektive.

9 av de 11 som avsluttet kampen for Norge kan starte neste kvalik for U21-landslaget.

– Det er mye å bygge på og mye spennende. Vi er ikke fornøyd i kveld, men vi skal reise oss.

Landslagstreneren var skuffet over starten på kampen, men etter den andre scoringen etter et kvarter skjedde det noe med Norge.

– Vi gir de trøbbel og det blir periodevis jevnt. Vi taper fortjent til slutt, men 4-1 gir ikke et riktig bilde av kampen egentlig. Portugal har spillere som spiller på et veldig høyt nivå i Europa og de straffer oss hardt. De beste spillerne får ofte marginene med seg. Vi skal lære av feilene.

Det norske laget flyr hjem på lørdag før det blir trening på søndag og mandag. På tirsdag avsluttes samlingen med kamp mot Hviterussland hjemme på Marienlyst.