Sancho har tint opp etter måneder i fryseboksen til Ten Hag (foto: Borussia Dortmund)

Nå hevder Erik ten Hag at Jadon Sanchos evner aldri var en faktor i beslutningen om å utelate han fra troppen, fryse han ut for så å sende han til Bundesliga. – En serie med avgjørelser som nå har kommet under fornyet granskning.

Sancho returnerte til sin tidligere klubb Borussia Dortmund på lån i januar, etter den nå omstridte avgjørelsen om utfrysning fra Ten Hag. – Og til tross for flere måneer uten kamper eller treninger med førstelaget til Manchester United, har Sancho gjenvunnet formen i Tyskland, og hjalp Dortmund nylig med å sikre seg en plass i Champions League-semifinalen.

Les: Wrexham kjemper mot Premier League-klubber for å sikre sin første signering siden opprykket

Midt i en utfordrende andre halvdel av sesongen for United, har Ten Hag blitt kritisert for å la Sancho forlate Old Trafford. – en avgjørelse et samlet pressekorps i England var enig i da det skjedde.

Den nederlandske manageren er imidlertid overbevist om at det ikke ble gjort noen feil fra hans side. Kantspillerens fotballtalent ikke var den avgjørende faktoren for hans exit.

I forkant av Uniteds FA- cupsemifinale mot Coventry City uttalte Ten Hag: «Vi vet at han [Sancho] er en fantastisk spiller. Det er ikke en overraskelse. Det er ikke problemet.

«Det var en fantastisk kamp – Dortmund mot Atletico Madrid. Flott prestasjon fra Dortmund og for Jadon er det gode nyheter, han bidro til resultatet for Dortmund.

«Selvfølgelig følger jeg internasjonal fotball og følger spillerne på utlån i andre klubber.»

Sanchos langsiktige fremtid i United er ikke det eneste samtalepunktet på Old Trafford om dagen.

Les: Foretrekker Manchester United over Bayern München