Var kjipt, har det nå artig igjen. (foto: barcelona, twitter)

Pep Guardiola signerte seg for nye år på Etihad Stadium. Noe av det første han sa, var at han håpet Lionel Messi ble ut karrieren hos Barcelona.

Da har Guardiola i det minste sikret seg hvis, dersom, at Manchester City skulle dundre på og friste tidenes beste fotballspiller bort fra Camp Nou.

Les: Real Madrid kaster Isco inn i en usannsynlig byttehandel

For ifølge spanske Diario Sport skal City Football Group, eieren av klubber som City og syv andre klubber verden rundt, ha kladdet et tilbud til argentineren som skal gi selskapet en gigantisk Messi-surfebølge inn i fotballevigheten.

10-års kontrakt til 33-åringen.

Med dette har Messi muligheten til å spille i trofésankeren Manchester City så lenge han ønsker, for så å trappe ned i selskapets klubber i New York, Melbourne, Yokahoma, osv.

Les på Engelske klubber: Barcelonas ekstreme talent ber om Premier League-spill

En nesten garantert sportslig og markedsmessig genistrek! Messi, vil med det fungere som en global City-ambassadør de neste ti årene. Og etter dette venter sikkert nye oppgaver og muligheter i selskapet til å være tett på internasjonal fotball så lenge han gidder.

12 poeng skiller Messi fra tabelltopp i La Liga, 4 poeng fra Celta Vigo på bunnen. Det sies at argentineren avventer hvem som blir president hos Barcelona, 24. januar, men den katalonske klubben skal grave dypt og være kreative for å matche et tilbud fra City Football Group. Noe Barcelona per i dag ikke er i posisjon til.

Det blir garantert spennende måneder frem mot sesongslutt.

Les: Sheffield United-manageren skjønner godt hvorfor storklubbene trenger Sander Berge