"The Big Man", som Sheffield selv kaller sin dyreste. (foto: sheffield, twitter)

Da Askers store fotballsønn ble hentet til Sheffield i januar for rundt 250 millioner kroner, sto jubelen i taket hos Premier League-klubben. Liverpool hadde snust, Arsenal var også på banen, men Chris Wilder og en spesielt lovende sesongstart for Sheffield overbeviste Berge om destinasjon Bramall Lane.

Forventningene til klubbhistoriens dyreste signering var skyhøye. For høye i forhold til den nødvendige perioden med akklimatisering til verdens tøffeste liga, viste det seg.

Les: Klopp har skaffet seg spilleren som gir den ekstreme Keegan -og Dalgliesh-effekten

Denne sesongen har Sheffield slitt skikkelig, mens klubbhistoriens dyreste har skutt fart. Prestasjonene til 22-åringen mot giganter som Liverpool, City og Chelsea, viser at innkjøringsperioden er et tilbakelagt stadium.

VG tok en prat med Sheffield-manageren for å sjekke statusen til Berge i klubben.

-Folk dømte Sander da vi signerte ham. De forventet at alt skulle skje umiddelbart. Det var noen krasse meninger om ham. Folk mente han ikke ville bli en suksess i Premier League, men han har snudd det på hodet. Sander har vært vår beste spiller denne sesongen, begynner Wilder.

Les på Engelske klubber: Barcelonas ekstreme talent ber om Premier League-spill

Og forklarer hva med Berge som gjør ham så verdifull i Premier League.

– Han er en komplett midtbanespiller. Han kan spille som 8-er og som 6-er. Han kan spille i ulike formasjoner. Det fantastiske med Sander er innstillingen hans. Han kunne sagt at han vil spille ett sted og ingen andre, men han ser ingen ulempe i å være allsidig. Komplette midtbanespillere er sånn. Se på Jordan Henderson. Sander burde få enormt med selvtillit av at han kan spille så bra i ulike posisjoner i Premier League, fortsetter Wilder.

Som skjønner at et faretruende potensielt nedrykk kan bety at at Berge glipper.

-Sander var en fantastisk signering for oss. Vi vil at han skal vokse hos oss, men vi skjønner at de store klubbene er interessert når han presterer så bra. Det betyr at vi, og Sander, gjør noe riktig, avslutter Sheffield -manager.

Berge ignorterte peset han fikk forrige sesong og holdt fokuset på arbeidsoppgavene. Når resultatet da kommer, smaker det ekstra søtt.

Digg! Vi lurer spent på hva som diskuteres på bakrommet til Mikel Arteta.

Les: Solskjærs genistrek