Julian Nagelsmann kan velge og vrake, men valgte en høyst usikker forlengelse.

Denne uken bekreftet agenten til Julian Nagelsmann at det pågikk samtaler med Bayern München og andre klubber. På fredag var det klart for signering. Noe overraskende ble pennen satt på forlengelse med det tyske fotballforbundet. Nå var det ikke kontraktsutløp etter sommerens EM-sluttspill, men etter VM 2026. Ren idyll, på tross av at det først er de siste kampene hvor Nagelsmann har fått den tyske lagmaskinen til å ikke knirke? Ikke helt.

Ifølge Sky Sports er det flettet inn en klausul i kontrakten som gir det tyske fotballforbundet handlerom til å ta en ny avgjørelse om Nagelsmann som landslagstrener etter EM-sluttspillet.

Les: Wrexham kjemper mot Premier League-klubber for å sikre sin første signering siden opprykket

Ryker Tyskland ut allerede i gruppespillet kan, 36 åringen bli dumpet umiddelbart.

Under Nagelsmanns ledelse har Tyskland spilt seks landskamper og vunnet tre spilt en uavgjort kamp og tapt to. Med andre ord lite som minner om gammel storhet.

De spiller sin første EM-kamp 14. juni mot Skottland, Ungarn 19.juni og avslutter gruppespillet 23. juni mot Sveits. (Både Skottland og Sveits er tøffe motstandere)

På fredagen droppet Tysklands landslagssjef Julian Nagelsmann en retur til Bayern München, til tross for at partene har vært i langvarige forhandlinger. 36-åringen valgte i stedet å forlenge kontrakten med det tyske fotballforbundet, der avtalen mellom partene strekker seg over VM 2026 i stedet for EM 2024.

Men etter Tysklands fiasko i verdensmesterskapet i 2022, da nasjonen gikk ut allerede i gruppespillet, ser forbundet ut til å ha lært leksen.

Sky Sports melder at det tyske fotballforbundet har satt inn en spesiell klausul i Nagelsmanns nye kontrakt, som gir forbundet muligheten til å si opp den tidligere Leipzig- og Bayern-trenerens kontrakt allerede etter EM 2024 i tilfelle Tyskland allerede er eliminert i gruppespillet.

Les på F7: Kontrakt skal så og si være på plass for Zidane