Karrer seg tilbake mot Premier League

Kenny Jackett trenger ikke å fryse.

Sportsjournalister og eksperter misliker sterkt at klubber med vanskelige navn igjen skal finne veien tilbake mot toppen av engelsk fotball, spesielt de som må snakke på tv eller radio ligger våken om natten og gruer seg til neste sending. 

Nå har en slik våkenatt klubb begynt å gjøre det bra igjen, vi trodde alle at Portsmouth skulle forsvinne for alltid da de fortsatte å rykke ned etter å ha forsvunnet ut av Premier League i 2010.

I 2017 hentet klubben inn Kenny Jackett som manager nettopp for å komme seg opp noen hakk. Kenny som har erfaring fra klubber som Swansea, Wolverhampton og Watford har overlevd og er iferd med å klare første skritt.

De aller fleste klarer ikke å komme tilbake på topp.

Portsmouth har skaffet seg fem poengs luke på tabelltoppen i engelske League One etter 2-1 mot Wimbledon 1. nyttårsdag.

Portsmouth vant FA-cupen i 2008 og spilte i Premier League fram til 2010. Klubben har slitt stort økonomisk og tilbrakte nylig fire sesonger på nivå fire.

Nå går det mot lysere tider på Fratton Park. Klubben er i førersetet i kampen om opprykk til mesterskapsserien og har en luke på fem poeng ned til Luton, som spilte uavgjort mot Barnsley tirsdag.

Sunderland ligger på omspillsplass, sju poeng bak Portsmouth, men har to kamper mindre spilt. Barnsley, Charlton og Doncaster innehar de siste omspillsplassene.

To lag rykker direkte opp, mens ett rykker opp gjennom omspill. Dermed er det gode muligheter for at tidligere Premier League-klubber rykker opp og begynner klatringen tilbake til det gjeveste selskap i engelsk fotball.