En fantastisk karriere kan være over

(c) Bilde: Red Bull: Aksel Lund Svindal
Top Article ad

Hver gang Aksel Lund Svindal kommer tilbake etter skade føles det som om vi blir vitne til et mirakel, nå er det mer alvorlig enn noen gang. -En av Norges største idrettsutøvere står i fare for å måtte få en kne protese, skjer det er karrieren over. 

VG har tatt en sommerprat med Aksel Lund Svindal i Asker: «Jeg håper at teknologien redder meg før jeg må bytte ut hele kneet»

Alpinkongen håper at ny teknoligi skal redde han, i løpet av høsten i forbindelse med oppkjøring til ny sesong vil man få svaret om skikarrieren er over eller ikke. – Problemene kan spores tilbake til det grusomme fallet i Kitzbühel i 2016. Alle som så fallet tror fortsatt ikke det er fysisk mulig å under to år senere stå på toppen av pallen i OL etter å ha vunnet utfor. (Det var norgeshistoriens første OL-gull i utfor)

I fallet røk både menisk og korsbånd, men verst var likevel det at brusken som skal ligge mellom kneet, legg- og lårbeinet ble revet bort. .

«Leger er jo forsiktige med å gi garantier. Så det er har ikke vært så mye å hente der. Hvis du snakker med en forsker, vil nok han være mer optimistisk. Leger er mer sånn: «Brusk, det løser vi ikke». Men jeg er optimistisk. De som sier at den eneste løsningen er å få et kne i titan, de som sier at jeg må ha det fordi en bruskskade aldri kan ordne seg»

Målet er å stå på ski også til vinteren, vi heier på teknoligi og krysser fingrene for at vi for se Aksel Lund Svindal på ski også denne vinteren.

«Teknologien kommer jo ikke til å være sånn for alltid. Jeg tror at de tingene som legeindustrien ikke klarer å fikse nå, de fikser de om 15 år. Tenk deg hvis du går 15 år tilbake i tid. Det er ganske mye som har skjedd på forskning og biotech siden den gang. Det er klart det kommer til å skje mye de neste 15–20 årene også. Enda mer, faktisk. Teknologi har jo en kurve som bare blir brattere og brattere» sier Lund Svindal og avslutter samtalen med VG.

 

——————————–

Bestill Blålinker. Kommersielle linker er en perfekt måte å bygge søkeverdi

Pluss Bilpleie er en komplett leverandør av bilpleietjenester i Oslo

Trenger du en etterforsker med erfaring fra Politiet – Jan Arnt Skjolde 

F7.no mange over, ingen ved siden

Sjekk ut oddsen i neste kamp