(c) Bilde FK Haugesund: Peter Therkildsen

Peter Therkildsen blir FK Haugesund-spiller også kommende sesong etter å ha signert en kontrakt som strekker seg frem til sommeren 2024. Den danske 22-åringen kom opprinnelig på lån til FK Haugesund fra Superliga-klubben AC Horsens i september og hentes nå til norsk fotball og Haugalandet i en permanent overgang.

Midtbanespilleren fikk åtte kamper for FK Haugesund i serieinnspurten, hvorav seks fra start, og tegnet seg for to scoringer og en assist i Eliteserien.

Les: Solskjær fornøyd med Cavani, men United har ikke skrinlagt Plan A

  • Jeg er veldig fornøyd med å ha skrevet under en permanent avtale. Målet mitt med å reise til Haugesund i fjor høst var å få spille så mye som mulig, få vist meg skikkelig frem og få en sentral plass i laget. Det klarte jeg og jeg er veldig glad for å fortsette karrieren i FK Haugesund, sier 22-åringen.

FK Haugesunds nysignering kan bekle flere posisjoner og er opprinnelig fra Sjælland – nærmere bestemt Solrød Strand utenfor København.

Fotballkarrieren startet først i Solrød FC og siden i HB Köge før den 190 centimeter lange dansken som 19-åring gikk videre til Næstved BK i februar 2018 og siden til AC Horsens i dansk Superliga i juli 2019.

Les på Engelske Klubber: Big Sam legger ikke papp imellom

Liker norsk fotball
Midtbanespilleren mener fotballen som spilles i Norge har vist seg å passe hans egne kvaliteter på en bra måte.

  • Mitt inntrykk er at man er mer offensive i tankegangen i norsk fotball og at man er mer opptatt av å ville skape noe og for eksempel utfordre en mot en, enn jeg synes man er i den danske Superligaen. Der opplever man oftere at lagene er mer opptatt av å ta hverandre ut i taktiske stillingskriger. Jeg klarte å tilpasse meg fort og ser frem til å utvikle meg videre sammen med resten av laget i årene som kommer.