Nagelsmann på "catwalken". (foto: tyske fotballforbundet, twitter)

Tyskland sin oppkjøring til sommerens EM har vært så dårlig at da det tyske fotballforbundet, på grunn av alle ryktene om at de ville miste landslagssjef Julian Nagelsmann til Bayern München, signerte en forlengelse la de inn en spesiell klausul.

I dag har Sky Sports kommet med informasjon at det tyske fotballforbundet har satt inn en kontrakt i Julian Nagelsmann sin nye kontrakt at han kan dumpes hvis det går dårlig i sommerens EM på hjemmebanen.

Les: Wrexham kjemper mot Premier League-klubber for å sikre sin første signering siden opprykket

Ryker Tyskland ut allerede i gruppespillet kan 36 åringen bli dumpet umiddelbart.

Under Nagelsmanns ledelse har Tyskland spilt seks landskamper og vunnet tre spilt en uavgjort kamp og tapt to. – Med andre ord lite som minner om gammel storhet.

De spiller sin første EM-kamp 14. juni mot Skottland, Ungarn 19.juni og avslutter gruppespillet 23. juni mot Sveits. (Både Skottland og Sveits er tøffe motstandere)

På fredagen droppet Tysklands landslagssjef Julian Nagelsmann en retur til Bayern München, til tross for at partene har vært i langvarige forhandlinger. 36-åringen valgte i stedet å forlenge kontrakten med det tyske fotballforbundet, der avtalen mellom partene strekker seg over VM 2026 i stedet for EM 2024.

Men etter Tysklands fiasko i verdensmesterskapet i 2022, da landet gikk ut allerede i gruppespillet, ser forbundet ut til å ha lært leksen.

Sky Sports melder at det tyske fotballforbundet har satt inn en spesiell klausul i Nagelsmanns nye kontrakt, som gir forbundet muligheten til å si opp den tidligere Leipzig- og Bayern-trenerens kontrakt allerede etter EM 2024 i tilfelle Tyskland allerede er eliminert i gruppespillet.

På denne måten kan jakten på ny landslagskaptein startes knirkefritt i tilfelle det verste skulle skje under sommerens hjemme-EM.

Les på F7: Kontrakt skal så og si være på plass for Zidane