Hadde blikket fast rettet mot Manchester. (foto: dortmund, twitter)

Forrige sesong gikk det ikke en uke uten at Jadon Sancho prydet forsiden hos de største sportsavisene i Europa. 20 scoringer og 20 assists på 44 kamper – som 19/20-åring. Alt var klart for å vokse videre opp over skyene der solen alltid skinner.

Takket være Manchester Uniteds langdryge kampanje for en Sancho-overgang, har skydekket over 20-åringen tetnet til, klages det nå fra Dortmund.

Les: Solskjær fornøyd med Cavani, men United har ikke skrinlagt Plan A

Sancho har 5 scoringer og 9 assists når vi er kastet inn i 2021, men sammenlignet med forrige sesong blir dette en blek utgave av vingen som motstanderne ikke fikk taket på. Spesielt ille har det blitt i Bundesliga, der Sancho på søndag fikk sin første scoring da Dortmund vant 2-0 over Wolfsburg.

Dortmund-boss, Hans-Joachim Watzke, er ikke i tvil om hvem som kan «takkes» for at Sancho mistet retningen (og indirekte har sendt Dortmund i trøbbel i serien).

Les på Engelske klubber: Big Sam legger ikke papp imellom

-Det var signalisert (fra United) at overgangssummen ville bli nedbetalt over flere år. Etter dette ble det kun en teoretisk diskusjon (om overgang). Kanskje hadde Jadon ubevisst forberedt seg på å flytte. Jeg tror i det minste at han tenkte på det nok til at han har mistet a bit of his ease, forteller Watzke til Kicker.

Som forter seg å legge til at Sancho fortsatt er et av de største talentene som finnes (United skal hvertfall ikke tro at de har presset ned prisen).

Skylda legges på Manhcester United, men det spørs om ikke Dortmund må ta på seg noe av den. Hadde de fulgt med i timen og sett hvordan Sancho mentalt forberedte seg på en retur til balløya, hadde Watzke og gjengen kanskje innsett at Sancho was a lost cause.

Les: Endelig løsning for Arsenals bortgjemte midtstoppertalent