Kan ikke fortsette å holde på sånn mot EM. (foto: united, twitter)

Gareth Southgate har gitt Dean Henderson, en av de aller beste keeperne i Premier League forrige sesong, beskjeden som ikke er forenlig med å spille hos United de kommende månedene. David de Gea har holdt hodet på plass og hanskene tørre denne sesongen, noe som har gitt Henderson tre kamper – ingen av dem i Premier League.

Det holder ikke for 23-åringen med ambisjoner om å stå som førstekeeper for England i sommerens EM.

Les: Ed Woodward er krystallklar om veien videre for United

Ifølge 90min sin kilde, jobber Hendersons representanter med å finne en løsning i januar.

-United setter pris på at Henderson staying put, men vet han nå holdes tilbake og trenger et utleie til. Det er likevel ikke lett, men de er villig til å jobbe hardt for å sikre ham et bytte, sier kilden.

Vi skulle tro klubber ville kaste seg etter muligheten til å ha Henderson mellom stengene frem til sommeren, men Aston Villa som forsøkte seg i sommer, gikk for Emiliano Martinez. Sheffield United puttet 18 millioner pund inn i Aaron Ramsdale.

Les på F7: Manchester United snakker med Jorge Mendes om Cristiano Ronaldo

Dette betyr at Henderson kan bli tvunget til å lete utenfor Premier League-grensene. Et nærliggende alternativ er Celtic, men ligaer utenfor balløya kan også være en løsning for 23-åringen.

17-åringen Jude Bellingham har nettopp bevist at spill i Bundesliga ikke er en hindring for å bli kalt inn av Southgate – tvert imot. Hva United skal finne på i Hendersons fravær med Sergio Romero mentalt på tur bort fra Old Trafford, det blir et annet spørsmål.

Nå er det EM som må prioriteres av Henderson, og United vet de ikke har råd til å stoppe ham.

Les: Tidligere United-trener har fantastiske nyheter om Ronaldo