Jackson Martinez ble ikke lenge i Spania

Det var ren fotballpoesi å oppleve den colombianske spissen Jackson Martinez spile for Porto. De hadde oppdaget han etter han i 2009 ble toppscorer i den Colombianske ligaen.

Etter å ha jobbet i tre år klarte den portugisiske storklubben å hente han til seg. Det var en fantastisk suksess Jackson Martinez var knallgod både i serien og i Champions League. – Atlético Madrid fant i 2015 frem det store sjekkeheftet og kjøpte Martinez av Porto for 37 millioner euro.

Les: FIFA vil mylderet av leieavtaler til livs

Det ble en gedigen nedtur, det var som om noen hadde stjålet Martinez sin mojo og han fikk ikke til noen ting. (15. kamper og bare 2 mål) Til tross for dette klarte de å selge han til Kinesiske Guangzhou Evergrande for litt mer enn de kjøpte han for.

31 år gamle Jackson Martinez er nå klar for et nytt kapittel i europeisk fotball.

Den colombianske spissen var en megahit i Porto hvor han banket inn scoringer på bestilling – både i hjemlig serie og Champions League. Til slutt fikk han sin store overgang da Atlético Madrid kom på banen, men Martinez sviktet totalt.

Etter overgangen til Kina snakket han med pressen i Portugal og prøvde å forklare hvorfor det ikke gikk bra i Spania, han var tross alt en superstjerne i Porto.

«My life is not guided either by money or glory»

Jeg fikk støtte og alle var imøtekommende, men ting startet ikke så bra.» Jeg tilpasset meg ikke veldig bra. «Det var trist da jeg dro, og lyttet til mine da kolleger sa at jeg ikke var forpliktet til laget.». Han fortalte Marca den gangen at overgangen til Kina ikke var for penger, men for å finne tilbake til gleden og målformen.

Også i Kina slet Martinez med spilletid og nå blir det utlån til det portugisiske bunnlaget Portimonense på en leieavtale frem til neste sommer. – For å si det forsiktig, finner Jackson Martinez tilbake til gammel storhet er de ikke et bunnlag lenger.

Portimonense står med ett poeng på sine første fire kamper denne sesongen. Vi krysser fingrene for at det går bra, vi elsker alle et skikkelig comeback.

Konkurranse: Delta i vår Champions League konkurranse og vinn NOK 30000