Fotballreiser er populært

Er du en av de mange tusen nordmenn som elsker fotball? Da står sikkert en fotballreise høyt oppe på ønskelisten. Visste du at hvert eneste år reiser nesten 100 000 nordmenn til Storbritannia for å se fotball? Det skyldes antagelig at britisk fotball er veldig populært her hjemme, og mange nordmenn har et britisk lag som sin favoritt. Dog er det også mange som reiser til Spania, Tyskland og Italia for å få med seg berømte lag og like berømte spillere.

Finansiering av turen

Det er ikke til å komme forbi at en fotballtur koster penger. Enten du vil se Liverpool spille hjemme på Anfield eller Manchester United på Old Trafford trenger du både flybilletter, kampbilletter og et sted å sove. Ved siden av kommer transport og mat. Enkelte kampbilletter er også ganske dyre, og for å få mest mulig ut av turen er det mange som velger å se mer enn en kamp. Det lar seg, for eksempel, gjøre om du reiser til England, der du enkelt kan komme deg mellom de ulike fotballbyene.

Så til det store spørsmålet. Hvordan skal du finansiere turen din? Dersom du ikke har sparepenger å ta av, vil løsningen være å låne penger. Du har mulighet til å søke om forbrukslån, som er et lån uten krav til sikkerhet.

Sjekk ut sammenligningssidene

SMS-lån er ikke tilgjengelig i Norge, men om du sjekker ut sammenligningssider som Loanscouter vil du få oppdaterte oversikter over banker og finansieringsinstitusjoner i Norge og deres tilbud. Det gjør det lettere for deg å finne den banken som har et tilbud som kan passe deg.

For eksempel så kan et lån se slik ut: Zmarta – Beløp: 65 000 kr o/5 år. Effektiv rente: 16,6%. Etableringsgebyr: 950 kr. Termingebyr: 45 kr. Totalt: 93 730 kr.

Sammenlign effektiv rente

I slike oversikter er det viktig å se på den effektive renten. Det er denne som forteller deg hva lånet ditt vil koste, og dermed er det viktig at tallet du ser foran prosenttegnet er så lavt som mulig. Nå er det slik at den effektive renten du ser på en slik oversikt ikke nødvendigvis er den renten du får tilbud om. Den renten blir avgjort etter at banken har foretatt en kredittvurdering av deg. Det er dog viktig å ha et så godt utgangspunkt som mulig.

Kravene som stilles

Selv om du nå kan søke om forbrukslån til finansiering av fotballreisen hjemmefra, betyr ikke det at bankene ikke stiller noen krav. Et av kravene handler om alder. Hos noen låneinstitusjoner må du ha fylt 18 år, andre krever at du er minst 25. Alle krever også at du har en viss inntekt, slik at du kan betjene lånet ditt. Her varierer også beløpet. Noen krever en årlig inntekt på minst 120 000 kr, mens andre velger å ikke sette et beløp, men heller se på helheten av dine økonomiske opplysninger.

Det er også viktig at du har en gyldig e-postadresse, en norsk bankkonto og en bostedsadresse i Norge. Videre krever de aller fleste at du ikke har noen betalingsanmerkninger. Dette viser nemlig at du er en for stor risiko for et lån uten sikkerhet.

I tillegg er det et krav fra myndighetene om at du totalt sett ikke kan ha lån som overskrider fem ganger din egen årsinntekt. 

Søknadsprosessen

Søknadsprosessen foregår på nettet, og søknadsskjemaet ligger på nettsiden til den banken du ønsker å søke hos. Du kan godt søke hos flere banker samtidig, og deretter kun akseptere det tilbudet du er mest fornøyd med. Ingen av tilbudene er forpliktende før du har signert med din BankID.

Avhengig av hvordan banken fungerer, vil du hos noen få penger utbetalt til din bankkonto og hos andre blir det opprettet en konto der du selv kan overføre beløpene du ønsker å bruke.