(c) Bilde: Start: Jonas Deumeland med en Startsjef i hver arm

En kjempenyhet på en ellers litt kjedelig dag sier sportslig leder i Start Tor-Kristian Karlsen dagen etter de tapte 1 – 3 mot Molde. – Stemningen i klubben er forøvrig veldig bra etter at de i høst har gått fra seier til seier høst og de ser ut til å redde plassen i Eliteserien. 

Start, Bodø/Glimt og Strømsgodset ligger alle 2 poeng over kvalikstreken som innehas av Lillestrøm

Les: Nicklas Bendtner og Pep Guardiola delte utfordring denne helgen

Da Håkon Opdal ble skadet i våres måtte Start hente inn tyske Jonas Deumeland i hu og hast på en korttidskontrakt. – Det var en knakende suksess så nå har de sikret seg sisteskansen i tre år til. .

Før Deumeland og resten av Start-laget vender nesa mot Trondheim og semifinalen i cupen, rakk han å sette underskriften på en kontrakt som strekker seg ut 2021-sesongen.

«Vi har hatt dialog over lengre tid, og han har utviklet seg til å bli en viktig mann både i spillergruppa og på banen, så dette er veldig stas» sier Karlsen.

Deumeland er glad for å knytte seg til Start for de neste årene, selv om plassen i Eliteserien ikke er sikret ennå.

«Jeg elsker byen og klubben, og spesielt etter at Kjetil kom inn har vi virkelig forbedret oss. Resultatene har blitt bedre. Etter de samtalene vi har hatt så har jeg også veldig tro på dette prosjektet i årene fremover» sier Deumeland, som kom til Start etter å ha gått nesten to år uten noe særlig kamptrening.

«Spesielt med min litt spesielle historie er det veldig deilig å være i en klubb der man føler seg velkommen, føler seg ønsket og at jeg får muligheten til å spille på øverste nivå» sier Deumeland.

Trener Kjetil Rekdal skryter veldig av Deumelands prestasjoner for Start i år.

«Han er veldig profesjonell, han er også erfaren, noe som er viktig i et ungt lag. Han har også prestert på et jevnt høyt nivå, og levert viktige redninger i mange kamper. Men jeg tror ikke vi har sett det beste av ham ennå, det er mer å hente» sier Rekdal.

4 november reiser Start til Sandefjord som i praksis har rykket ned til OBOS-ligaen allerede. Med en seier på de tre siste kampene skal det mye til at ikke Start redder plassen.

1 ROSENBORG 57
2 BRANN  52
3 MOLDE 50
4 HAUGESUND  47
5 RANHEIM TF  42
6 ODD 40
7 KRISTIANSUND 40
8 VÅLERENGA  37
9 SARPSBORG 08 36
10 TROMSØ 33
11 STRØMSGODSET 29
12 BODØ/GLIMT 29
13 START 29
14 LILLESTRØM 27
15 STABÆK 25
16 SANDEFJORD FOTBALL 19