(c) Bilde: MLS: Clint Dempsey

Clint Dempsey er noe så uvanlig som en amerikansk fotballstjerne, men nå er det imidlertid slutt. Spissen som også har spilt offensiv midtbane er best kjent for oss fra USA sitt landslag og i sine fem år i Fulham. Det ble også før han reisete tilbake «over there» en sesong for Tottenham. (2012/13)

Clint Dempsey valgte å bruke klubben Seattle Sounders til å fortelle det var slutt.

Dempsey scoret 57 mål på 141 landskamper, deltok i tre VM-sluttspill og var kaptein for USA i Brasil i 2014. – Han var viktig for at USA begynte å gjøre seg bemerket internasjonalt, han fikk gradvis heltestatus hjemme i USA.

Les: Aston Villa har lagt inn bud på ung fransk landslagsspiller

For de som husker tilbake til VM i Brasil vant Brasil på hjemmebane og jeg er rimelig sikker på at Neymar, som ble stjerne da med 4 mål har langt hyggeligere minner fra det arrangementet enn det som ble arrangert i Russland i sommer.

USA røk forøvrig ut mot Belgia i åttendedelsfinalen (2 -1).

For et par år siden oppdaget legene uregelmessig hjerterytme, noe som gjorde at Clint måtte ta pause på seks måneder. – Det er ikke uvanlig å legge opp når man er 35 år, men Clint har ønsket å spille så lenge som mulig, men føler nå at han er usikker på kroppen.

«Etter å ha tenkt nøye gjennom det, har jeg og min familie besluttet at tiden er inne til å legge fotballkarrieren bak meg», sier Dempsey.