Tomas Northug får ikke kjøre bil igjen på 2 år

Det var bare en uforbeholden unnskyldning og innrømmelse som sørget for at Tomas Northug fikk redusert sin straff med tre dager og litt mindre bot.

Tomas Northug har sendt en tekstmelding til lokalavisen for Trondheim Adresseavisen hvor han er fryktelig lei seg:

«Jeg hadde vært på fest kvelden før og ventet ikke mange nok timer da jeg satte meg i bilen neste dag. Det er ingenting som kan unnskylde at jeg har gjort noe så dumt, og jeg beklager overfor alle rundt meg. Jeg er opptatt av å være et godt forbilde og dette var en velfortjent lærepenge»

Han ble tatt i en rutinekontroll med 1,34 i promille, noe som av mye for dagen derpå kjøring. Akkurat som storebror Petter Northug kjører han rundt i en sponset bil, det spørs om Jaguar er spesielt fornøyd med dagens tilståelse hvor Tomas innrømmet å ha kjørt i beruset tilstand den 24 juni like før kl 1100. – De fleste reduserer sitt alkoholnivå med 0,15 pr time, så da kan du regne ut hvor gøy han har hatt det…

Her er en sang du kan høre på mens du leser resten av artikkelen.

Les på Helsesjefen:  Slik påvirkes du av alkohol

I utgangspunktet mente tingretten at promillesiktelsen kvalifiserer til 24 dagers fengsel, men at han får strafferabatt som følge av hans uforbeholdne tilståelse.

Dermed får Tomas Northug 18 dager ubetinget fengsel og må også betale 42 000 kroner i bot. Påtalemyndigheten la ned påstand om 21 dager fengsel og 50 000 kroner i bot.

Skjerpende omstendigheter var at han skulle kjøre helt til Trysil og at han hadde passasjer i bilen. I Trysil deltok han på en treningscamp for barn og ungdom.

Northug vedtok dommen på stedet. I dommen heter det videre at en kortere fengselsstraff kan søkes sonet som såkalt fotlenkestraff. Det var den type soning hans bror Petter fikk innvilget etter sin fyllekjøring for drøye fire år siden.

Slik lager du karsk

Kaffe som brukes til karsk er oftere svakere enn vanlig kaffe, og på bygdefester i Trøndelag har det vært vanlig å servere halve kopper med «tynnkaffe». En tradisjonell «oppskrift» er å legge en mynt i bunnen av koppen, helle på kaffe til den blir skjult, og blande med sprit til den kommer til syne igjen.

Fire år etter broren
For det er nærmere fire år siden storebror Petter Northug ble dømt for fyllekjøring, etter at han krasjet sin Audi A7 i autovernet på Byåsen i mai 2014.
Der storebror Petter mistet førerkortet «for alltid» i straffesaken, taper Tomas Northug førerretten i to år.

Han må også avlegge full, ny førerprøve for å kunne kjøre bil igjen. Og Petter fikk også strengere straff, med 50 dager fengsel og 185 000 kroner i bot. Han hadde en promille på 1,65.