(foto: fra uefa tv)

De Tre Løvene er i semifinalen. Football has come home, og skal avgjøres på Wembley. Etter å ha sett stemingen på denne stadionen da England sendte Tyskland ut av turneringen, skjønner vi at hjemmefordelen blir enorm – selv i disse koronatider.

Eller, spesielt i disse koronatider.

Les: Klart for fotballens Rolling Stones-konsert

Engelske myndigheter har låst landet for innreise for supporterne fra andre land, noe som i praksis betyr at kun dansker som bor i England får mulighet til å støtte landslaget sitt mot England – den gærne gjengen fra Parken må holde seg hjemme.

Ekstra Bladet fikk nyss om at den danske ambassadøren jobbet intenst for å skaffe tilgang til en større del av vi er røde, vi er hvide-koret. Uten hell.

-Utenriksministeriet opplyser at den danske ambassadør i London har vært i kontakt med britiske myndigheter, men de avviser å gi tilgang til semifinalen som det er gjort for finalen, skrives det fra danske myndigheter til Ekstra Bladet.

Les: Dropp kjøp av aksjer – rydd heller loftet

Slår Danmark England og kommer til EM-finalen, får derimot 1000 dansker lov til å reise til England. Men ikke i semifinalen.

Vi tipper Boris og gjengen ikke tar noen sjans på at budskapet om at vi står samlet, side om side skal forsterkes fra tribunen.

Les: Sender Kevin Strootman tilbake til Italia