Norge tok en heldig seier over Wales Foto: Twitter.com

Ullevaal (Sporten) ( Norge – Wales 1-0) Norges fotballjenter var ikke på sitt beste, men tok en kneppen seier i kampen mot Wales. Og vil være klar med seier i neste kamp.

Norge spilte på nasjonalarenaen uten tilskuere. Det tok litt tid for de norske fotballjentene , begynte å spille fotball. Det virket som om at dem var preget av at de ble spilt for ett tomt Ullevaal Stadion i EM-kvalifiseringskampen mot Waliserne. Det var to lag som helt klart hadde gjort hjemmeleksene godt i forkant av oppgjøret.

Norge kom seg etterhvert og tok ledelsen i oppgjøret. Det kan beskrives som en «gigantisk-keepertabbe» fra Laura O’ Sullivan i Wales-målet. Norge var ekstremt svakt i oppgjøret og slet med å få ballen i målet til Waliserne. På slutte av oppgjøret var det helt klart gjestene som styrte kampen

– Det er deilig med tre poeng. En viktig seier for oss og vi er nærmere EM. Det var bare å få ballen på mål, sa matchvinner Reiten til NRK.

Guro Reitens innlegg som i det 29. minutt gikk rett i mål ble eneste tellende scoring. Caroline Graham Hansen trodde hun hadde gjort 2-0 med et praktskudd fra distanse etter snaue timen, men linjedommeren vinket fordi Lisa-Marie Utland var offsideplassert. Etter en konferanse ved sidelinja ble dommerens konklusjon at hun hadde forstyrret keeper selv om skuddet passerte et stykke bak ryggen hennes.

Den slovakiske dommeren Petra Pavlikova ble ikke de norskes bestevenn tirsdag. Noen minutter etter annulleringen ga hun Ingrid Moe Wold gult kort for filming selv om en motspiller var på foten hennes i feltet.

På en dag da de norske heller ikke var særlig god venn med ballen, økte laget likevel til sju poengs forsprang til gruppetoer Wales. Norge levde farlig noen ganger mot slutten var litt heldig da ballen slo opp i armen til Maren Mjelde på et hjørnespark i det 88. minutt. Waliserne skrek på straffe, men ble ikke hørt.

Med seier over Hviterussland på Ullevaal 21. oktober er Norge klar for sluttspillet i England i juli 2022.

– Jeg er mest fornøyd med å ha vunnet kampen. Vi vinner på en dårlig dag, slo Martin Sjögren til NRK.

Heldig scoring

Tross en treningsuke sammen var det mye som ikke stemte i den første landskampen på over et halvt år. Presisjonen i pasningsspillet var gjennomgående for dårlig, og det kunne straffet seg mot et kontringsvillig Wales som fikk mange gode brudd.

– Vi har egentlig god kontroll, men vi roter ballen for mye bort, sier Graham Hansen til Sporten.com

Slet med å skape sjanser

Norge slet med å skape sjanser i kampen mot et walisisk som forsvarte seg ekstremt bra i 5-3-2 formasjon. Ledermålet kom likevel etter en snau halvtime da keeper Laura O’Sullivan feilbedømte Guro Reitens innlegg etter et kort hjørnespark og så ballen gå rett i mål. Reiten og Caroline Graham Hansen skapte trøbbel for Wales med en kort corner fra høyre. Gjestene sendte bare en spiller ut for å forstyrre, og duoen overspilte henne gang på gang. Likevel burde Reitens innlegg havnet i keepers klyper.

– Hvordan fungerte det med beina.

Jeg får meg ett smell i leggen, jeg håper det ikke er noe farli, sier Graham Hansen til Sporten.com

Farlig frempå

For Wales var det for det meste en forsvarskamp, og Cecilie Fiskerstrand beveget seg langt utenfor 16-meter for å gjøre seg spillbar. Det kunne straffet seg et par minutter etter ledermålet, da Kayleigh Green ble spilt fram etter et balltap av Maria Thorisdottir. Keeper var håpløst på halvdistanse og snublet attpåtil, men kunne lettet se langskuddet trille utenfor.

– Fikk spørsmål om målet

– Nei, jeg er nu litt heldig, det var ment som ett innlegg men ballen går i mål. sier Guro Reitan til Sporten.com

Skaper noen få muligheter

Waliserne spilte det meste av kampen på egen halvdel, men var sterke i duellene og hissige på å kontre. Innimellom kom de til noen brukbare muligheter, og sjansemessig ble det ikke noe stort overtak til Norge. Graham Hansen vandrer mye ut i korridor og skaper sjanser på sjanser.

Hvordan var det å ledet et norsk landslag på Ullevaal?

– Det var nu greit å spille på Ullevaal. Jeg tror vi kan skape noe stort, om vi får tilbake folk på tribunen sier, Martin Sjögren til Sporten.com

For det meste gikk det galt på pasningene eller avslutningen, men i det 59. minutt fikk Barcelona-stjernen kjempetreff fra over 20 meter, og ballen føk inn i hjørnet. Hun jublet for det hun trodde var hennes 11. mål i kvalifiseringen, men måtte tirsdag nøye seg med assist på Reitens vinnermål.

Hva tenker du om dommeren i dag?

– Vi kan ikke påvirkes av hva dommeren gjør utpå banen. Vi er nødt til å konsentrer oss helst, om oss selv, sier Graham Hansen til pressen.

Norges neste kamp er hjemme oppgjøret mot Hviterussland. Med seier i den kampen, kan vi sende fotballjentene til EM i 2022. Ettersom Norge leder med syv poeng ned til tabelltoeren Wales. I den andre kampen i samme gruppe spilte Færøyene – Hviterussland der endte kampen 0-2.