Declan Rice, Pedro Obiang og Issa Diop

De nesten tre milliardene som Chelsea brukte i sommer kunne godt blitt nesten fire milliarder hvis manager frank Lampard hadde fått ønsket sitt innfridd og fått et ja fra West Ham.

Den 21 år gamle midtbanespilleren Declan Rice er en meget ettertraktet mann, noe han er fullstendig klar over. West Ham manager David Moyes har ved flere anledninger fortalt hvor viktig Rice er og hintet om at en fremtid i Premier League er avhengig av en sterk midtbane.

Les: Klopp, Pep og Zidane jubler etter Bayern München president Herbert Hainer intervju

West Ham har bare en avtale frem til neste sommer, de har forsøkt å få til en avtaleforlengelse, men det har Rice takket nei til. – De må vesentlig opp i lønn fra 120 000 pund i uken som han tjener nå for å bli og selv da er det slettes ikke sikkert han blir.

The Athletic mener det var Chelsea sitt manglende salg av spillere som satte en hemper for overgangen, dette for å få balanse i regnskapet. – Nå sender Frank Lampard tydelige signaler om at det vil «lønne» seg for Declan Rice å ikke skriver under en forlengelse med West Ham og heller ta med seg noe av sin gamle klubbs fortjeneste inn i sin egen fremtidige lønningspose.

Chelsea skal også være villige til å betale en redusert pris på grunn av kort tid igjen på kontrakten i januar.

Les på Popidol: Ville selge James Bond for 5,5 milliarder