Herbert Hainer omtales som en krisespesialist.

Den tidligere sjefen for Adidas Herbert Hainer har blitt en av verdens mektigste fotballedere, Han skal være meget dyktig i å navigere i vanskelige tider og han godtar ikke noe tull, spesielt fra folk med stjernenykker.

For ganske nøyaktig et år siden ble han valgt inn som president i Bayern München. En av klubbens aller viktigste spillere David Alaba er i tøffe kontraktsforhandlinger, hvor det har vært stor avstand mellom tilbudet og det Alaba krever. – Nå gidder ikke Hainer mer og trekker tilbake sitt tilbud om kontraktsforlengelse.

Les: Drittlei Pochettino tar seg deltidsjobb

Lar en av klubbens viktigste spillere seile sin egen sjø

28 år gamle David Alaba har kontraktutløp i Bayern München i sommer, og derfor kan han allerede fritt forhandle med andre klubber frem til januar. – Liverpool, Real Madrid og Manchester City blir våryre og kåte bare med tanken på å kunne sikre seg selve navet i den tyske storklubben. Det blir ikke bare enklere å møte Bayern München i Champions League fordi de har mistet en intrikat del av sitt maskineri de får en gjennompolert og ferdig utviklet og kunnskapsrik forsvarsspiller inn i laget.

Jürgen Klopp, Pep Guardiola og Zinedine Zidane har fortalt sine sjefer at David Alaba sitt lønnskrav på 20 millioner euro i året er mer enn rimelig.

Bayern har lenge prøvd å bli enige med Alaba om en forlengelse, men fordi østerrikerens leir ikke er fornøyd med Bayerns siste tilbud, har klubben valgt å trekke det.

Det forteller Bayern München-president Herbert Hainer.

  • «Vi ga ham et virkelig godt, rettferdig og konkurransedyktig tilbud – spesielt i disse tider. Vi fortalte Davids agent på det siste møtet at vi ønsker klarhet og svar før slutten av oktober, fordi vi må planlegge en så viktig posisjon, men vi har ikke hørt noe».
  • «Vår sportsdirektør Hasan Salihamidzic kontaktet da agenten og svaret var at tilbudet fremdeles er utilfredsstillende og at vi må tenke mer».
  • «Da bestemte vi oss for å ta tilbudet helt av bordet. Dette betyr at det ikke lenger er et tilbud», sier Herbert Hainer til BR24Sport.

Og hvis du skulle lure, Juventus er også interessert.