For en åpning for Putin! (foto: fifa)

Vladimir Putin holdt åpningstalen – selvfølgelig på russisk – og må knapt ha trodd det han fikk se i åpningskampen mellom Russland og Saudia-Arabia. Før mesterskapet hadde den russiske statslederen uttrykt beskjeden optimisme for landslaget sitt. Det var før åpningskampen…

For mot Saudi Arabia i Gruppe A tok det helt av. Vi hadde begynt å bli smålei av seremonier, taler osv., og var klare for å rulle igang VM 2018.

Russland dro like godt til med en målfest.

Aleksandr Golovin sendte et presist innlegg etter 12 minutter, hvor Yury Gazinsky fikk en gratissjanse som han sendte i mål.

1-0.

Så dro Villareals Denis Cheryshev til og plasserte ballen i mål før pause.

2-0.

I andre omgang prøvde Saudi-Arabia alt de kunne for å ta over initiativet i kampen, men russerne fortsatte trykket og la på til 3-0, før Cheryshev dundret inn sin andre scoring for kvelden.

4-0.

På overtid gav araberne tydeligvis opp, for Golovin rakk å sette inn et frispark bak en oppgitt keeper.

5-0.

Vi ser for oss at Putin fikk noen grandiose bilder av russisk suksess videre i mesterskapet.