Coach. (foto: united, twitter)

Som fotballkommentator er Neville betalt for å undre seg over valg klubbene gjør på og utenfor banen – og prate høyt om det. Når det gjelder mysteriet Donny van de Beek, blir United-legenden fortsatt ikke klok på hva som lå bak overgangen.

23-åringen kom for totalt 40 millioner pund i sommer, en anselig sum for en ung midtbanespiller midt i verste koronakrise. Likevel har nederlenderen måtte nøye seg med 8 Premier League-kamper fra start. Dermed har spilleren hatt begrenset betydning i sesongen som så langt tegner til å bli kanonsterk for United.

Les: Nå blir det skikkelig action hos David Beckham

Gary Neville digger det han ser på midtbanen til United om dagen, men skjønner fortsatt lite av hva som surret rundt i hodene til Ed Woodward og gjengen da signaturen til Van Beek kom på plass i sommer.

-Det er interessant. Jeg kan fortsatt ikke forstå det. Det er nesten som at denne signeringen ble gjort med tanke på at en av de andre midtbanespillerne skulle forlate klubben, for Van de Beek har bare sittet på benken de siste månedene – og han kostet 40 millioner pund, begynner Neville ifølge Goal.

Nå tviler Neville sterkt på at United slipper Paul Pogba med det første, sånn franskmannen har våknet på kamparenaen de siste månedene.

Les på Engelske klubber: Jesse Lingard går fra topp til bunn

Betyr dette at nederlenderen da er på vei ut?

Ifølge en av tidenes beste United-keepere og nå sjef hos Ajax, Edwin van der Sar, er det ingen på Old Trafford som deler Nevilles store spørsmålstegn.

-Jeg prater mye med folka i klubben (United). Han har en fantastisk holdning, gjør det bra på trening. Det er vanskelig (å sikre seg en plass på midtbanen). Pogba er tilbake, Fernandes er veldig viktig, Matic og McTominay er også der. Det er overhode ingenting å skamme seg over, det er en stor klubb, ikke sant, sier Van der Sar Ziggo Sport.

Som tolker signalene fra United om at det ikke er noen anger på investeringen i nederlenderen.

-Selvfølgelig, det er en høy pris (overgangssummen), men de er sikre på at han will get there, avslutter Van der Sar.

Som indirekte ber sin tidligere United-kollega, Neville, om å smøre seg med tålmodighet. Premier Leagues beste klubb har en plan og holder seg til den.

Les: Joshua King får tidligere Arsenal-stjerne med på laget