Heldigvis trakk vi ikke Tyskland i EM kvalifiseringen slik vi gjorde før VM i Russland. Vi har trukket et Spania som ikke har fått ting på stell etter sparkingen av Landslagssjef Julen Lopetegui to dager før VM i sommer, et Sverige som er ujevne og tre land som vi burde vinne lett over, Romania, Færøyene og Malta. 

Norge som er i en positiv trend kommer lett til EM.

Les: William Nylander fikk innfridd kravet om gigantlønn

«Dommen er at det er en tøff trekning, men også en attraktiv trekning. Både Sverige og Spania er garantert fulle hus på Ullevaal. Og det er en fin rivalisering mot svenskene, og Færøyene blir morsomt det også. Romania er en ukjent, men tøff motstander», oppsummerer Kjetil Rekdal, landslagslegende og nyslått Kniksenprisen-vinner, overfor VG.

De fleste som har uttalt seg mener vi må kjempe om andreplassen bak Spania, vi i sporten tror vi kliner til og vinner vår gruppe. Spania som er førsteseedet (vi er seedet som nummer tre) fremstår nå som den svakeste av de som er førsteseedet, muligens med unntak av Nederland som til tross for bedring har et godt stykke igjen til gammel storhet.

Det føles litt rart å si det, men vi skal prise oss lykkelig over å ha trukket Spania. -Det hadde vi ikke sagt bare for noen få år siden.

Svenskene har i flere år vært vesentlig bedre enn oss, men etter Lagerbäck har vi begynt å vinne sammen med et mye større tilfang på meget gode spillere. Tar vi en titt på nasjonligaen så ser vi at både Norge og Sverige leder sin gruppe, men vi gjør det bedre, Sverige (som er i en mindre gruppe) har 7 poeng på 4.kamper som gir de et snitt på 1,75 og Norge har 13.poeng på 6.kamper og et høyere snitt på 2,16.

Både Norge og Sverige ligger langt over oss på FIFA rankingen (Spania nummer 9. og Sverige  nummer 14) – Norge klatrer med historisk gode resultater oppover rankingen og nå er vi nummer 42.

Tror Lagerbäck er fornøyd
«Norge risikerte jo å komme å komme i en gruppe der man ikke hadde håp, men nå får man en reell kamp om andreplassen. Det blir tre lag som kjemper om plassen bak Spania. Det blir gøy å teste hvor langt Lagerbäck har kommet» sier TV2s landslagskommentator Jesper Mathisen.

EM i 2020, som spilles i hele 12 land.

20 land kvalifiserer seg direkte til EM som gruppevinnere og -toere:

 

Gruppe A: England, Tsjekkia, Bulgaria, Montenegro, Kosovo, San Marino
Gruppe B: Portugal, Ukraina, Serbia, Litauen, Luxembourg
Gruppe C: Nederland, Tyskland, Nord-Irland, Estland, Hviterussland
Gruppe D: Sveits, Danmark, Irland, Georgia, Gibraltar,
Gruppe E: Kroatia, Wales, Slovakia, Ungarn, Aserbajdsjan,
Gruppe F: Spania, Sverige, Norge, Romania, Færøyene, Malta
Gruppe G: Polen, Østerrike, Israel, Slovenia, Makedonia, Latvia
Gruppe H: Frankrike, Island, Tyrkia, Albania, Moldova, Andorra
Gruppe I: Belgia, Russland, Skottland, Kypros, Kasakhstan,
Gruppe J: Italia, Bosnia-Hercegovina, Finland, Hellas, Armenia, Liechtenstein