Håndball-EM 2020 er i gang, og suksessen til de norske guttene har sørget for at vi sitter benket foran tv-en før hver kamp. Denne gangen blir mesterskapet avviklet over tre land, nemlig Norge, Sverige og Østerrike. Det er flere ting som er annerledes under dette EM. Nå er det nemlig hele 24 nasjoner som har kvalifisert seg for deltakelse. Norge, Sverige og Danmark var blant disse. Vi skriver var, for Danmark er allerede ute og de neste dagene vil vise hvordan det går med både Norge og Sverige.

Mesterskapet startet i de to østeriske byene Wien og Graz, norske Trondheim samt de svenske byene Malmø og Gøteborg. Hovedrundene foregår i Wien og Malmø og finalen skal foregå i den svenske hovedstaden Stockholm. Følger du med på mesterskapet og føler at tiden mellom hver kamp blir for lang, kan du prøve deg på norske casino på nett. Der kan du plassere en innsats på neste kamp eller resultatet av dette mesterskapet, eller få tiden til å gå med noen morsomme spilleautomater.

Svensker, pub og drama

Nordmennene gjør det bra i EM, og i god norsk idrettsånd er det lite alkohol på spillerne mens mesterskapet foregår, bortsett fra kanskje en øl etter å ha vunnet en kamp. Svenskene har tydeligvis ikke de samme begrensningene. Mediene vet å meddele at fire svenske spillere var på pub da de hadde to dager spillefri midt i turneringen. Dette imponerer og forskrekker nordmennene, og en av de norske spillerne ble såpass imponert at han var villig til å spandere en runde om svenskene skulle finne på å gjøre noe slikt enda en gang.

Det skal legges til at svenskene ikke var på noen fylletur, og at de etter noen få drinker var tilbake på hotellet i god tid før leggetiden til profesjonelle håndballspillere. Hvordan dette påvirker psyken og/eller formen vil de kommende dagene vise. Dog er dette en av historiene utenfor banen som legger til litt ekstra farge på mesterskapet, som for øvrig også er spennende nok på banen.

Kamp mellom de tre nordiske lagene

Uansett hvilken idrettsgren vi snakker om har det alltid vært kamp mellom de tre nordiske landene. Hvem er best? Norge har alltid kjempet mot Sverige på ski, og når det kommer til håndball kommer også Danmark på banen. Det har variert mellom hvem som har gjort det best, men denne gangen forsvant Danmark ut på et tidlig tidspunkt. Det var ganske sjokkerende, og rett og slett overraskende. Det danske publikum har vist sin skuffelse ved å la stolene i hallene der Danmark skulle ha spilt stå tomme.

Sverige har heller ikke gjort det spesielt bra, og den svenske stoltheten fikk et slag for baugen da de tapte for Portugal og det på hjemmebane. Det var ikke bare det at de tapte, men de tapte med hele 10 mål. Det gjorde ydmykelsen komplett for svenskene. I Norge ble det stor jubel, for de norske spillerne hadde ingen problemer med å slå det portugisiske laget. Det gir håp om at Norge kan gå helt til topps. De fremstår nemlig nå som det beste laget i sin gruppe.

Mye kan fremdeles skje

I håndball, som i annen sport, kan ting endre seg fort. Vi skal derfor være forsiktige med å utrope Norge til vinnere, men samtidig har vi helt klart lov til å være svært håpefulle når det kommer til sluttresultatet. Holder lagets spillere seg skadefrie, har vi gode nok spillere til å virkelig komme langt. Vi er selvfølgelig også avhengig av hvordan de andre lagene spiller, men det er liten tvil om at Norges kamper og den øvrige utviklingen så langt gir oss all grunn til å håpe.