Signert keeper etter han drev spissene til vannvidd i cupen

(c) Bilde: Stabæk: Jonas Brauti

De som ikke er med i korttidsminneklubben fikk kanskje med seg at det var tent en lunte på cup bomba i første runde for Stabæk. – De var nære på å ryke ut mot PostNord laget Ullern. -Mye av årsaken var den 19 år gamle keeperen Jonas Brauti som stod som en levende vegg. 

Det var i cupens første runde, borte mot Ullern, at Jonas Brauti tok frem sitt aller ytterste og tvang Stabæk ut i ekstraomganger med den ene klasseredningen etter den andre.

Les: Magne Hoseth blir trener i Eliteserien

Imponerte stort
Det ble aldri noen cupsprell i april i fjor, men 19 år gamle Brauti hadde virkelig fanget interessen til naboene i vest – og var nå på radaren til sportssjef Olsen.

Etter cupkampen ble han invitert til trening på Nadderud – og sisteskansen har vist at cupkampen på ingen måte var et blaff.

«Dette blir bra. Jeg har vært her noen ganger og trent med laget, og har ventet på denne dagen. Det blir helt strålende å komme i gang» sier Brauti til Stabak.no.

Ullern-samarbeid
På plass var også daglig leder i Ullern Fotball, Tage Hoseth, og sportssjef i Stabæk, Inge Andre Olsen. I forbindelse med overgangen har Stabæk og Ullern kommet til enighet om en samarbeidsavtale.

– Det er flott at vi får til et samarbeid med Stabæk. Vi håper å holde kontakten på flere nivåer mellom klubbene, ikke bare på seniornivå. Vi har blant annet sendt jentespillere til Stabæk de siste årene. Og vi ser frem til å samarbeide videre, sier Hoseth.

Og med Brauti på plass på Nadderud, tror han også at flere på Ullern vil få øynene opp for Stabæk.

– Det fører nok til at flere Ullern-folk drar på Stabæk-kamper fremover. Vi ser frem til det, sier Hoseth.

Sportssjef i Stabæk, Inge André Olsen, er også svært glad for at naboklubbene nå har funnet sammen.

– Det er svært gledelig og vi håper at et tettere samarbeid vil gi gevinster for begge klubber, sier Olsen.