Magne Hoseth blir trener i Eliteserien

(c) Bilde: Kristiansund Ballklubb: Magne Hoseth

Det er liten tvil om at den tidligere midtbanespilleren Magne Hoseth med sin erfaring fra en rekke klubber i Norge, blant annet Molde, Vålerenga, Stabæk, landslaget og proff i utlandet i FC København har mye å bidra med i klubben som ble hans siste som spiller, Kristiansund. 

Den meritterte fotballspilleren la opp som spiller på samme tid i fjor, nå skal han bidra i trenerteamet til Kristiansund sitt  A-lag og få frem nye talenter

Etter fjorårssesongen ble det klart at Ole Olsen ga seg som assistenttrener og nå har valget falt på en som har lang erfaring, men ikke som trener til tross for at han var spillende trener i Notodden.

Les: FK Haugesund får lett-tjente millioner på spillersalg

Magne kom til KBK som spiller sensommeren 2017 fra rollen som spillende trener i Notodden FK, og spilte seg raskt inn i supporternes hjerter. Han ble også en viktig karakter i garderoben med sin rutine og erfaringer.

I starten av 2018 valgte Hoseth å legge skoene på hylla etter en lang og innholdsrik karriere, men fortsatte i KBK som trener i ungdomsavdelingen og for NEAS Akademiet. Når Ole Olsen etter fjorårets sensasjonelle sesong valgte å gi seg, ble Magne Hoseth kjapt nevnt som en mulig og naturlig erstatter. Slik skulle det også bli til slutt.

Magne vil ha som oppgave å bidra inn mot både A-laget som assistent, samtidig som han vil være tilstede som trener og spillerutvikler i store deler av sesongen for andrelaget til KBK. Én av hovedoppgavene vil være å jobbe med de yngste spillerne på A-laget, i tillegg til å kartlegge og følge opp spillere på andrelaget som er aktuell for å ta steget opp på sikt.

Hovedpersonen selv er entusiastisk, og sier han gleder seg til å ta fatt på oppgavene som assistenttrener:

«Jeg blir veldig glad og ydmyk av å få denne tilliten fra klubben – nå skal jeg bevise at de har gjort et godt valg! Mitt mål er å være med å videreutvikle fremadstormende spillere som er villig til å gi det lille ekstra. Hardt arbeid ligger i bunn for suksess, og sammen skal vi fortsette å bygget klubb og et knallbra fotballag som ingen ønsker å møte verken på hjemme eller bortebane.»

Daglig leder i KBK, Kjetil Thorsen mener at Hoseth er rett mann for jobben, og at han har en viktig og spennende rolle i KBK fremover:

«Vi er veldig fornøyd med å få Magne inn i trenerteamet sammen med Christian, Joakim og Trond. Magne vil i tillegg til assistent-rollen på A-laget ha fokus på å være toppspillerutvikler, og sørge for at gutter fra de yngre rekkene forhåpentligvis kan ta steget opp på A-laget i fremtiden. Magne har balast og referanser fra dette nivået som blir viktig for oss i tiden fremover. Nå blir det gøy å følge ferden videre, og få sesongen i gang!»

Forrige artikkelLåner bort midtbanetalent ut sesongen
Neste artikkelHentet dansk midtstopper i Belgia
DEL