I 2010 var Manchester United den eneste Premier League klubben som klarte å generere større inntekter enn Arsenal. – Etter flere dårlige år hvor inntektene har gått gradvis nedover må sparekniven frem og det vil merkes ekstra tydelig denne sommeren.

I februar hevder Daily Mirror-reporter John Cross at Arsenals ledelse informerte manager Unai Emery om at han i sommer kun har en kjøps-kasse på ydmyke 400 millioner kroner. Sommeren har begynt med forsiktighet for Arsenal, som angivelig har tatt et skritt tilbake i forhandlingene om midtbacken William Saliba etter at den franske klubben St Etienne krevde 300 millioner kroner.

Les: Spurs nær rekordovergang: «Veldig veldig bra pris»

Swiss Ramble, en respektert blogger med fokus på sports-økonomi, hevder at han har forklaring på Arsenals forsiktighet. Arsenal økonomi, som ofte er fremhevet som god, er betydelig svakere enn mange tror.

Krise i Arsenal
Swiss Ramble skriver at Arsenal har gått med overskudd de siste 16 årene. Dette skyldes imidlertid at klubben har hatt flere lukrative spillersalg (Cesc Fabregas, Robin van Persie, Alex Oxlaide-Chamberlain for å nevne noen). Men i det siste har ikke salg generert like mye penger.

I 2010 var Manchester United den eneste engelske klubben som genererte mer penger enn Arsenal. Nå er London-gigantene etter United, Liverpool, Manchester City og Chelsea i samme rangering. Teknisk sett har inntektene økt de ni årene (fra 2,6 milliarder til 4,5 milliarder kroner), men Arsenal har fortsatt betydelig lavere vekst enn konkurrentene.

Les: Christian Eriksen er halv fire dama

Av de 20 største klubbene i verden har Arsenal den verste veksten i veksten av alle børsnoterte klubber. Sammenlignet med noen av de viktigste rivaler i England har Arsenal et driftsoverskudd 890 millioner de siste to årene – mens Liverpool har 2,2 milliarder, Tottenham 1,9 milliarder og Manchester City 1,8 milliarder kroner. Hovedårsaken til dette er at Arsenal savnet på Champions League-fotballen to sesonger på rad.