Rosenborgs yngste Eliteseriedebutant nesten klar for superligaklubb

753
(c) Bilde: Stabæk: John Hou Sæter

Tirsdag ettermiddag spilte Stabæk-spiller John Hou Sæter treningskamp for Beijing Guoan. -Ifølge den kinesiske mediegiganten Titan Sports Plus er han så godt som klar for den kinesiske klubben.

John Hou Sæter har en enorm fordel på grunn av at det nå igjen er mulig med dobbelt statsborgerskap. – med både norsk og kinesisk pass vil ikke Sæter tære på utenlandskvoten i den kinesiske Superligaen som nå er på tre spillere. (kan ha flere i laget, men bare tre som tas med i troppen til kamp)

Les: Johannes Johannesen til tysk hockey

John Hou Sæter har vært en talent lenge, da han var 10 år gammel deltok han i en internasjonal talentkonkurranse arrangert av Manchester United. Han ble utvalgt som en av de 37 av over 20 000 som fikk delta i finalen på Manchester United gamle treningsanlegg på The Cliff. Han endte på en 2.-plass.

Les: Emil Bohinen blir værende på Nadderud

Rosenborg
Sæter debuterte for A-laget til Rosenborg den 24. april 2014 i 1. runde-cupkampen mot Orkla i en alder av 16 år og 101 dager, og ble dermed tidenes yngste Rosenborg-debutant. Han spilte hele kampen i 3–0-seieren og var delaktig i 1–0-scoringen med å levere en målgivende. Hans debut i Tippeligaen, kom i 3–0-seieren mot Aalesund den 28. september i Tippeligaen 2014. Han ble dermed Rosenborgs yngste debutant i Tippeligaen med sine 16 år og 258 dager, han slo dermed Ola By Rises gamle rekord med ni dager.

Etter et låneopphold i Ranheim signerte Sæter en treårskontrakt med Stabæk i 2017.