Everton Soares

Det vil helt klart føre til forviklinger hvis Den brasilianske angriperen Everton Soares faktisk kommer til Premier League og scorer mot Everton eller begynner å spille for dem. – Men vi har sommeren å forberede oss på det som trolig kommer.

Everton er koblet til Manchester United og Manchester City. (ser du grunnlaget for forviklinger? )

Neymar har ikke deltatt i Copa América på grunn av skade noe som har skapt rom for Philippe Coutinho som slapp tøylene løs og storspilte slik han gjorde for Liverpool før overgangen til Barcelona.

Les: Brasil trenger ikke Neymar så lenge de har Philippe Coutinho i storform

I begynnelsen av mesterskapet satt Everton Soares på benken, men etter han imponerte med innhopp i gruppespillet er han definitivt ikke bare en del av førsteleveren med helt essensiell i at vertnasjonen skal spille semifinale i mesterskapet.

Det er flere ting som gjør Soares meget ettertraktet, 1. Han angriper som oftest fra venstre, noe som er mangelvare, 2. Han er allerede en Copa Libertadores vinner og nå imponerer han for Brasil i Copa America; 3. Han har allerede fått erfaring fra finalespill mot Real Madrid, 4. Han er toppscorer for sitt lag Gremio, 5. Han har «bare en 60 millioner euro utkjøpsklausul, og sist, men ikke minst han er Brasiliansk i alt han gjør, på og utenfor banen.

Les: Noen kommer, noen blir hos PSG – Gigantavtale underskrevet

Den 23 år gamle angrepsspilleren, som til daglig spiller i Gremio, har notert seg for scoringer mot både Bolivia og Peru, og fra sin høyre kantposisjon har han gjort sitt for å bli synlig for klubber også utenfor Sør-Amerika.

Han har tidligere vært koblet med flere klubber på det europeiske kontinentet, men til en helt annen pris enn det som han kan kreve i dag.  Blant de interesserte finner vi Manchester United og Manchester City. Også Borussia Dortmund og AC Milan skal ha meldt sin interesse.

Les på Popidol: Liam Gallagher slipper snart sitt andre soloalbum og gjester Norge

Selv skal «Cebolinha» (den lille løken) kallenavnet til Everton Soares være åpen for en overgang til en klubb på andre siden av Atlanterhavet.

«Man hører rykter. Vi vet ikke om de stemmer eller ikke. Dersom de gjør det eller ei, så påpeker jeg at jeg gav mitt beste for Gremio» sier Everton til brasilianske Globo Esporte.

Det hevdes videre at Pep Guardiola og Manchester City skal ha gjort det klart at er villige til å legge 30 millioner euro på bordet for å sikre seg angriperen, men at Gremio selv ønsker 40 millioner. Manchester United manager Ole Gunnar Solskjær sjekker klubbkassa og planlegger å by det dobbelte av det Pep Guardiola har budt for å hente Everton til Old Trafford.

Selv om Everton skal være veldig åpen for en overgang til Europa, så er han også klar på at han gjerne vil ta de diskusjonene når mesterskapet i Brasil er ferdigspilt.

«Jeg har fortalt menneskene rundt meg at dersom det er tilbud, så vil jeg at de skal la meg få fokusere på det som skjer her. Jeg har spurt om å ikke bli involvert så jeg ikke fokuserer på andre ting»

Brasilianske Gremio er en talentfabrikk av dimensjoner, de har fostret frem superstjerner som Ronaldinho, Douglas Costa og Arthur Melo.

Angrepsspilleren, som jakter sitt første trofé med Brasil, kan allerede vise til en seier i den brasilianske cupen i 2016, samt Copa Libertadores-trofeet fra 2017 da Gremio slo Lanús fra Argentina.