Christophe Dugarry med det franske flagget på brystet i en kamp mot Brasil i 1998

Den tidligere franske landslagsspissen Christophe Dugarry mener at Ajax-stjernen Matthijs de Ligt lar sin karriere styre av penger. Nederlanderen er nær en overgang til Juventus etter at Paris Saint-Germain nektet å bøye seg for et krav om utkjøpsklausul.

Ajax «forsvarsminister» Matthijs de Ligt har blitt jaktet av FC Barcelona, ​​Paris Saint-Germain og Juventus. – Den 19-årige forsvareren er blant de mest ettertraktede spillerne i verden, men ikke alle er glad i den unge nederlenderen:

Les: Christian Eriksen jakter bolig i Madrid

Den tidligere franske verdensmesteren Christophe Dugarry angriper Ligt etter han insisterte på å skaffe seg en klausul i sin kontrakt med Paris Saint-Germain som var at hvis noen byr 150 millioner euro neste sommer må de selge.

«Han har ikke knyttet til «prosjektet», når han allerede tenker på døren. Hva er meningen? Hva skjer i hodet hans? Han er 19 år gammel og snakker om 12, 13, 14, 15 eller 20 millioner euro i året.

Les: Martin Ødegaard leies ut og forlenger

«Hva endres? Du kan få en bil til, 50 kvadratmeter mer i leiligheten, ti meter mer på båten. Det gjør at jeg vil kaste opp», sier Christophe Dugarry til franske RMC Sport.

De Light er en glimrende spiller, men den tidligere Barcelona-stjernen et ikke imponert over hans mentalitet og spår at han kommer til å få det vanskelig:

«Hvilke sportslige muligheter hadde han? Han hadde Barça, PSG og Juve. Det er klart at det sportslige valget var Barça, men han har bestemt noe annet. Det er bare et økonomisk valg».

«Jeg vil gratulere presidenten (i PSG), jeg vil gjerne gratulere Leonardo (sportsdirektør). Jeg vil gjerne gratulere dem med å ta avgjørelsene»  sier Dugarry og bemerker at han er lei av moderne fotball.

Les: Snoop Dogg tråkker på fotball-legende Paul Gascoigne

Det er den kontroversielle agenten Mino Raiola, som har ansvaret for forhandlinger og sikkert mye av presset på klubbene.

I Paris Saint-Germain ville Matthijs de Ligt tjent 2,25 millioner i uken på en overgang på i underkant av 600 millioner kroner. – Mer ved gode resultater. Omtrent det samme vil Juventus måtte betale, men da inkludert en utkjøpsklausul.