Det var to kamper i Allsvenskan i går, fjorårets sølvvinner AIK som møtte sist sesongs konstant nedrykkstruete BK Häcken og Hammarby mot Helsingborg. – Det er lett å glemme, for oss som har opplevd Per Mathias Høgmo som historieforteller at han faktisk er en svart dyktig trener.

Etter han overtok som hovedtrener for BK Häcken ser vi en helt annen klubb, som definitivt ikke kommer til å slite på bunnen av tabellen i år.

Les: Mohamed Salah er enig med Liverpool

Per Mathias Høgmo og hans Häcken fikk en fantastisk start på sesongen i Allsvenskan lørdag. Alexandre Jeremejeff scoret hattrick i 4-2-seieren over AIK.

Jeremejeff, som var sterkt linket til Molde foran sesongen, gjorde sitt første mål etter tolv minutter. Han fulgte opp med ny scoring på straffespark like etter.

Nabil Bahoui reduserte til 1-2 for AIK etter 20 minutter, men i andre omgang sikret Häcken en kruttsterk hjemmeseier over medaljekandidaten AIK.

Les: Forsøker seg på nytt på midtstopperen som kunne reddet jobben til Ole Gunnar Solskjær

Jeremejeffs avslutning med hælen etter 54 minutter ble en flott assist til Oscar Uddenes. Spissen fullførte sitt hattrick etter en drøy times spill, da han utnyttet en tabbe i AIK-forsvaret. Gjestene pyntet på resultatet med underkant av et kvarter igjen.

Even Hovland spilte hele kampen, mens Lars Olden Larsen fikk 19 minutter som innbytter for Häcken. Tomas Totland var ikke i troppen.

Les på F7: Nå forsvinner krav om munnbind på fly

Tidigere på dagen vant Hammarby 2-1 over Helsingborg på hjemmebane foran 30.126 tilskuere.

Gustav Ludwigson sørget for en tidlig ledelse for «Bajen», som sløste med sjansene utover i kampen. På overtid doblet 18 år gamle Williot Swedberg til 2-0, mens Assad Al Hamlawi ga Helsingborg et trøstemål kort tid etter.