Mario Balotelli fortsetter i Ligue 1

359
Mario Balotelli er både elsket og hatet.

Mario Balotelli betyr trøbbel, trøbbel for motstandernes forsvarsspillere og målvakt og trøbbel for klubben han spiller for. – De fleste klubbledere som har hatt med han å gjøre har et elsk/hat forhold til han. De elsker målene og sirkuset han lager, men hater å måtte jobbe overtid med å prøve å tøyle han og forklare for media hvorfor han ikke allerede har fått sparken. 

Mario Balotelli sin karriere har vært preget av spill for store klubber, for så å vende tilbake til en italiensk klubb hvor «lynne» passer bedre.

2006–2007​ Lumezzane
2007–2010​ Inter
2010–2013​ Manchester City
2013–2014​ Milan
2014–2016​ Liverpool
2015–2016​ → Milan (lån)
2016-​ Nice

Etter å at fotballlegenden Patrick Vieira overtok Nice i sommer har det blitt spekulert kraftig rundt hva han kommer til å gjøre med Mario Balotelli. Patrick Vieira er kjent som en «no bullshit» person som har holdningen at ingen er «større» enn klubben. Blotelli sin kontrakt med Nice går ut til sommeren og den blir ikke forlenget. – Frem til da skal han lånes ut til Marseille.

Marseille ligger på 7 plass i Ligue 1 med 31 poeng, det samme som Nice. Det er en plass som manager Rudi Garcia ikke er fornøyd med. Marseille skal være topp tre og en tydelig utfordrer til Paris Saint-Germain. Fordi de ikke har samme størrelse på lommeboken må de ta sjanser, noe de nå til gangs gjør med Balotelli.

Mario Balotelli har spilt for store klubber som Inter, Manchester City, Milan, Liverpool og sist Nice. Han har også 14 mål på 36 landskamper for Italia.

Ifølge nyhetsbyrået AFPs kilder skal Balotelli gjennomgå medisinsk sjekk onsdag før overgangen formaliseres. Han blir ikke spilleklar i tide til helgens kamp mot Lille.

– Balotelli er øverst på ønskelista vår, sa Marseille-trener Rudi Garcia nylig.

Marseille prøvde å hente Balotelli også sist sommer. Laget er nummer sju i Ligue 1 etter å ha slitt med å score mål denne sesongen. Spissene Valère Germain og Kostas Mitroglou har bare tre mål hver.

Balotelli scoret 18 seriemål for Nice forrige sesong, men har ikke scoret denne sesongen.