United-speiderne kan ha gravd seg frem til gull. (foto: united, twitter)

Du har trolig knapt hørt om 21-åringen. Likevel blir midtstopperen nevnt som en av spillerne som kan bli den neste virkelig store. Manchester United har selvfølgelig ikke latt David Carmo spille under radaren.

Markedet flommer over av unge angrepsspillere som leverer allerede som tenåring og har potesialet til å nå helt opp de neste fem-ti årene. Når det kommer til unge defensive spillere med samme potensiale, er det noe tynnere.

Les: Neste på listen til Mikel Arteta er Sander Berge

Derfor blir de få virkelig store talentene fotfulgt av de største klubbene. Ingen ønsker å gå glipp av den neste midtstopperen i Virgil van Dijk-klasse.

Den nederlandske landslagskapteinen ble akkurat så verdifull som Liverpool forventet da de dyttet 75 millioner pund over bordet i 2018.

David Carmo har superstjerne-potensiale, og har allerede som 21 åring blitt en av suksessfaktorene til Carlos Carvalhal, som har ledet Braga til en råsterk andreplass i den portugisiske serien, fire poeng etter giganten Sporting Lisboa.

Les på Engelske klubber: Barcelonas ekstreme talent ber om Premier League-spill

Carmo sparket seg inn på førstelaget halvveis ut i forrige sesong, og har med sine van Dijk-lignende fysiske attributter vist med -og motspillere at han akter å innta sjefsrollen i midten.

En litt spesiell del av historien til portugisere er ifølge Goal at Carmo som 13-åring ble dyttet ut av barndomsklubben sin, Benfica. Klubben mente han var for kortvokst for å nå det høyeste nivået som midtstopper.

Syv år og 1,96 meter senere skjønner Benfica at spillerutviklerne deres har gått i den eldgamle fellen å vurdere 13-åringer ene og alene utfra hva de ser foran seg på treningsfeltet.

Manchester United takker for muligheten, og har ifølge Goal posisjonert seg for å handle når tiden er inne.

Den tidligere Swansea-manageren Carvahal har ikke opplevd noe lignende.

-Han er en spiller av much larger dimension enn jeg sett før jeg kom hit, sier Braga-manageren til klubbens hjemmeside.

Selv om 21-åringen spilte seg fast inn på førstelaget først i januar 2020, har utviklingen hans eksplodert, og en lederrolle blant storegutta virker som det mest naturlige i livet. Roma så dette allerede i sommer da de slet med å få på plass den permanente signeringen av Chris Smalling. Bud ble ifølge Goal sendt til Braga, der Carmo skulle sendes til Roma på utlån, med permanent overgang sommeren 2021 til 15 millioner euro.

Les: Forlenger med den neste Manchester United «bare må ha!»

Braga skal ha blitt enige med Roma, men avslo likevel budet. De skjønt av Romas hastverk at de satt på noe så mye, mye større. Noen måneder senere har portugiserne skrevet ny kontrakt med Carmo, og ifølge Goal lagt til en søt utkjøpsklausul på 40 millioner euro.

Manchester United jakter hvileløst etter den neste giganten i midtstopperposisjon, mye taler for at de finner en sterk kandidat i Portugal.

Les: Skjønner Celtic er i krise når Paolo Di Canio er aktuell